x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tricolorii ţintesc prima victorie în 2010

Tricolorii ţintesc prima victorie în 2010

02 Iun 2010   •   00:00

În această seară, de la ora 20:00, naţionala de fotbal a României va disputa al doilea meci amical din miniturneul programat în Ucraina şi Austria, la Villach, împotriva naţionalei Macedoniei. Înaintea partidei, selecţionerul şi jucătorii Macedoniei au declarat că vor încerca să obţină prima victorie în faţa "tricolorilor". De partea cealaltă, elevii lui Răzvan Lucescu ţintesc primul succes din 2010.

Pentru antrenorul Mirsad Jonuz, partida din această seară este o mare provocare, România având, după părerea sa, un stil de joc asemănător cu al Slovaciei, primul adversar din preliminariile CE 2012.

"În meciul cu România le voi da şansa să joace şi celor care nu au fost folosiţi în amicalul cu Azerbaidjan. Le voi cere jucătorilor mei un fotbal ofensiv. Stilul românilor este asemănător cu cel al Slovaciei, echipă pe care o vom întâlni în debutul preliminariilor Euro 2012. România este o mare provocare pentru noi şi ne-am pregătit serios pentru acest meci. Stilul ei de joc corespunde cu cel al Slovaciei şi Armeniei, viitoare adversare în preliminarii", a spus Jonuz, citat de cotidianul macedonean Utrinski Vesnik.

Sursa citată a mai notat că România este "o mai veche cunoştinţă, care a administrat înfrângeri pe linie Macedoniei": "Suntem capabili să-i întoarcem serviciul măcar o dată?". "Vom încerca să ne luăm revanşa pentru precedentele meciuri cu România, în care am pierdut, şi să obţinem primul rezultat pozitiv. Macedonia a jucat de patru ori împotriva României, pentru mine va fi prima apariţie contra lor. Va fi un test bun pentru noi, pentru a vedea nivelul la care ne aflăm în faţa unei echipe care are o reputaţie bună în fotbalul european şi în clasamentul FIFA", a declarat şi fundaşul Nikolce Noveski.

La rândul său, căpitanul naţionalei Macedoniei, Velice Şumulikoski, a afirmat că echipa sa trebuie să dea maximum pentru a câştiga meciul cu România. "Toată echipa trebuie să joace extrem de serios şi responsabil pentru a obţine rezultatul dorit. Sper să continuăm seria rezultatelor favorabile din ultimele cinci meciuri", a spus mijlocaşul macedonean.

Lucescu se explică


Într-un comunicat postat pe site-ul FRF, selecţionerul Răzvan Lucescu a susţinut că prin afirmaţia conform căreia RomÂnia face parte din lumea a treia fotbalistică a emis o judecată globală, fără să fi intenţionat să atace vreo persoană.

"În condiţiile în care, evident, o declaraţie pe care am făcut-o recent în cadrul unei conferinţe de presă nu a fost corect înţeleasă, consider de datoria mea să enunţ lămuririle şi argumentele pe care, probabil, ar fi trebuit să le evoc cu acea ocazie. Din capul locului vreau să-mi exprim opinia, conform căreia fotbalul românesc reprezintă o reflectare fidelă a întregii societăţi româneşti. O societate măcinată de nesfârşite scandaluri şi invective, dar şi marcată, adeseori, de ascensiunea şi promovarea unor persoane care nu au nimic în comun cu normele şi valorile la care trebuie să aspirăm. Norme şi valori care au stat, şi stau, la baza dezvoltării şi a evoluţiei societăţilor cu adevărat civilizate şi avansate", susţine Răzvan Lucescu.

"Când m-am referit la «lumea a treia» am emis o judecată globală, fără a fi atacat, sau a fi intenţionat acest lucru, vreo persoană. Nici vorbă să mă fi referit la jucători, pe care îi iubesc şi în care am încredere că pot avea un imens aport la obţinerea performanţelor dorite de toată lumea. Altminteri, nu m-aş fi înhămat la această muncă. Avem talente, dar nici nu putem nega că nivelul «ofertei» campionatului românesc nu se ridică la ceea ce ar trebui şi la ceea ce, sunt convins, vrea toată lumea. Pe lângă fotbaliştii convocaţi la naţională, există şi alţi jucători talentaţi, care, poate, ar fi meritat să se afle aici, numai că eu sunt nevoit să efectuez o selecţie, în funcţie de anumite criterii, asumându-mi, bineînţeles, întreaga responsabilitate. Climatul de ansamblu, tot ce ne înconjoară, mentalitatea, bucuria de a-l vedea pe cel de lângă noi eşuând, toate la un loc nu au cum să nu afecteze latura strict profesională, trimiţându-ne în acea «lume a treia» în care trăim. Acesta este mesajul pe care am vrut, şi vreau, să-l transmit", se mai arată în comunicat postat pe site-ul FRF.

×
Subiecte în articol: redactie