x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Trofee pentru Arsenal si FC Porto

Trofee pentru Arsenal si FC Porto

27 Apr 2004   •   00:00

Arsenal si FC Porto au fost doua dintre echipele care au avut duminica motive de bucurie. „Tunarii" au devenit matematic campioni in Anglia, cu trei etape inainte de finalul sezonului, in timp ce in Portugalia, „dragonii" si-au pastrat titlul cucerit in 2003.

Delia Gomoescu

NEINVINSI. Echipa antrenata de Arsene Wenger a reusit doar un egal, 2-2, in deplasare cu Tottenham, insa a castigat trofeul datorita faptului ca Chelsea, fara Adrian Mutu, a fost invinsa, 1-2, la Newcastle. Cu trei etape inainte de final si cu un meci mai putin disputat, „tunarii" ocupa primul loc in clasament cu 82 de puncte, 10 mai mult decat Chelsea. De altfel, Arsenal a avut un sezon cu totul exceptional in Premier League, fiind neinvinsa dupa desfasurarea a 34 de partide. In plus, pentru a doua oara consecutiv, Thierry Henry a fost desemnat jucatorul anului de Federatia Engleza de Fotbal.

IN CURSA. La randul sau, FC Porto, invingatoare cu 1-0 in partida cu Alverca, a reusit sa-si indeplineasca primul obiectiv al anului, titlul de campioana. „Dragonii" au 79 de puncte si sunt urmati la 9 puncte de Benfica si Sporting, cu doua etape inainte de final. Porto este singura din Europa care poate realiza o tripla de exceptie: campionat - Cupa Portugaliei - Liga Campionilor.

Anderlecht, campioana

Week-end-ul trecut a fost unul fericit si pentru Anderlecht. Formatia din Bruxelles a castigat matematic titlul Belgiei, cu trei etape inainte de sfarsitul campionatului. Dupa ce contracandidata sa, FC Bruges, a reusit doar un rezultat de egalitate, 1-1 in deplasare la Excelsior Mouscron, Anderlecht ar fi putut sa si piarda sambata in campionat. Echipa din Bruxelles a facut insa un egal, 1-1 cu Lierse, rezultat care mentine distanta de 11 puncte fata de formatia lui Alin Stoica. Si in Scotia campionatul este aproape rezolvat. Celtic are un avans de 16 puncte in fata lui Rangers, dar mai sunt de disputat 12 etape.
×
Subiecte în articol: sport