x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România învinge Elveția, la Trofeul Carpați, după două reprize diametral opuse

România învinge Elveția, la Trofeul Carpați, după două reprize diametral opuse

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2023   •   21:50
România învinge Elveția, la Trofeul Carpați, după două reprize diametral opuse
Sursa foto: Hepta

Echipa națională de handbal feminin a câștigat joi prima partidă de la Trofeul Carpați, învingând reprezentativa Elveției, cu 33-28 (20-11). În primul meci al zilei, Austria a învins Portugalia cu 32-20 (16-12), în cadrul turneului de la Bistrița, din perioada 23-25 noiembrie.

România, la primul meci oficial al selecționerului Florentin Pera, a făcut două reprize diametral opuse.

În primele 30 de minute, tricolorele au marcat 20 de goluri, evoluând bine pe ambele faze, atât în atac, cât și în defensivă, unde au primit doar 11 goluri.

Florentin Pera a dat minute tuturor jucătoarelor, însă repriza secundă jocul a fost sub cel din prima parte, România marcând primul gol abia după 5 minute, cedând avantajul de 9 goluri până la o diferență de 3 goluri (25-22).

S-au remarcat toate cele patru portărițe din lot, Ciucă, Șerban, Hosu și Dumanska, Florentin Pera având o sarcină dificilă în a alege portarul pe care îl va lăsa acasă, în vederea Campionatului Mondial.

Andreea Popa a fost declarată jucătoarea meciului din naționala României, cu 5 goluri și 4 pase de gol, dar și cu o contribuție importantă în defensivă.

Crina Pintea și Eliza Buceschi au marcat câte 6 goluri, fiind golgheterele echipei tricolore.

Vineri, România joacă în compania reprezentativei Portugaliei, de la ora 19.30, urmând ca sâmbătă să joace cu Austria, de la ora 17.30.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Trofeul Carpați handbal