x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport TSKA - STEAUA 2-2 / Liber spre Europa!

TSKA - STEAUA 2-2 / Liber spre Europa!

01 Oct 2004   •   00:00
TSKA  -  STEAUA 2-2 / Liber spre Europa!

La finalul partidei, in vestiar, stelistii au sarbatorit cu sampanie calificarea alaturi de conducerea executiva. In plus, fiecare component al lotului va incasa cate o prima de 5.000 de dolari, promisa de patronul Gigi Becali.

MIHAI IGIROSANU - Sofia

Plecata la Sofia la adapostul unui firav 2-1, Steaua nu avea decat varianta de a face ceea ce stie cel mai bine: sa atace. A facut-o, si in minutul 25 era deja 2-0, goluri marcate de Oprita si Paraschiv, dupa o furie ce a adus aminte de faptul ca, nu demult, stelistii erau denumiti "vitezistii".

REALISM. Aproape calificati, "ros-albastrii" s-au relaxat prematur si bulgarii au iesit la joc. Mai intai, "centralul" norvegian Bernsten s-a bagat in seama si a dictat un penalty inexistent, din fericire executat in bara de Dimitrov, cel care a mai ratat patru astfel de executii in acest campionat. "Am inceput cum mi-am dorit. Am ajuns repede la 2-0, a fost si un penalty acordat gazdelor, pe care nu vreau sa-l comentez, dar cel mai important este ca am revenit in joc si ne-am calificat", a declarat antrenorul Walter Zenga. Scapata de acest moment psihologic, Steaua a continuat sa controleze jocul, dar a primit gol in ultimele secunde ale primei reprize.

EMOTII. Din atacurile in valuri ale celor de la TSKA s-a nascut golul egalizator, venit dupa o faza care nu anunta mare pericol. De aici inainte bulgarii au prins tupeu, in rol intrandu-si portarul Hamutovski, bielorusul salvand senzational, la doua reluari din apropiere. "Eu am spus ca jucam mai bine in deplasare decat pe teren propriu. Chiar daca am fost egalati, nu am avut emotii in privinta calificarii", a spus Rica Neaga. Pana la urma, finalul i-a gasit pe stelisti fericiti si calificati, in premiera, in grupele Cupei UEFA.

FINALA? "Dedic golul inscris presedintelui Mihai Stoica. A avut incredere in mine si m-a ajutat la greu si mai ales cand am fost criticat", radia de fericire autorul golului doi, Sorin Paraschiv. Nu in ultimul rand, patronul Gigi Becali a sintetizat cu mult optimism: "Finala Cupei UEFA coincide cu finala Cupei Romaniei. Ce ne facem daca ajungem in amandoua? Vom cere schimbarea datei disputarii finalei Cupei Romaniei!."

BUCURIE

"Important pentru mine este ca, desi ne-a lipsit Mirel Radoi, am dovedit ca suntem un grup foarte tare. Personal, ma bucur ca am realizat la Steaua performanta de la FC National, trecerea de doua tururi europene" - Walter Zenga, antrenor Steaua

GIGI S-A IGNORAT CU GIOVANI

Patronul Stelei, Gigi Becali, a fost in ziua meciului, impreuna cu Teia Sponte, la Biserica "Basilica Sf. Sofia", cea mai renumita din capitala Bulgariei, unde "boss-ul" stelist, dupa rugaciune, a pronosticat o victorie cu 3-1 pentru echipa pe care o conduce. "Nu conteaza ca nu mi-a iesit pronosticul. Este cea mai fericita zi din viata mea si din ultimii 4 ani, de cand am preluat Steaua", a declarat Gigi Becali. Desi varul sau Ioan Becali a fost prezent in tribuna oficiala, cei doi s-au ignorat, la final, impresarul plecand in BMW-ul patronului celor de la TSKA, Vasil Bojkov. Peste umar, Ioan Becali a aruncat: "Am avut emotii, dar bine ca ne-am calificat".

TRAGEREA E PE 5 OCTOMBRIE

Tragerea la sorti a grupelor Cupei UEFA are loc pe 5 octombrie. O grupa va cuprinde 5 echipe si se vor juca 4 partide (doua acasa si doua in deplasare), ultimul meci disputandu-se la 16 decembrie. Primele trei clasate din fiecare grupa se vor califica mai departe in primavara europeana.

MM A PLANS

"Sunt fericit cu adevarat. Am plans de bucurie. Consider aceasta calificare la fel ca prima, cea din Liga Campionilor. M-am certat cu toti pentru Paraschiv si sunt mandru ca am insistat pentru el. Am intuit ce fotbalist este. M-am consumat mult in repriza secunda, desi ecuatia calificarii era rezolvata", a declarat MM. Cele doua galerii au scandat la final reciproc numele echipei favorite, cei 500 de fani ai Stelei fiind aplaudati de suporterii bulgari.
×
Subiecte în articol: sport steaua