x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Turul Frantei - Frigo, arestat pentru dopaj

Turul Frantei - Frigo, arestat pentru dopaj

de Delia Gomoescu    |    14 Iul 2005   •   00:00

Nici editia din acest an a Turului Frantei nu este ocolita de scandaluri legate de dopaj. Rutierul italian Dario Frigo de la echipa Fassa Bortolo a fost arestat ieri-dimineata de politia franceza, dupa ce, cu o seara in urma, fusese retinuta si sotia acestuia, Susanna, in masina careia s-au gasit 10 doze de epo.

ASEMANARI. Italianul e recidivist, el fiind exclus in 2001 de la "Giro d’Italia" si suspendat ulterior 6 luni pentru dopaj. Frigo, care se afla pe locul 52 in clasamentul general, nu a luat startul in etapa de ieri. El si sotia sa risca 3 ani de inchisoare pentru trafic si comert cu substante interzise. Cazul lui Frigo seamana cu cel al rutierului lituanian Raimondas Rumsas. Acum trei ani, tot la Turul Frantei, sotia acestuia a fost arestata, dupa ce in masina sa au fost gasite substante dopante.

REVENIRE. Etapa de marti, desfasurata pe distanta a 177 de kilometri, intre Grenoble si Courchevel, a fost castigata de spaniolul Alejandro Valverde. Ziua a fost insa marcata de revenirea pe prima pozitie a clasamentului general a americanului Lance Armstrong.

×
Subiecte în articol: sport