x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Turul Frantei - Se cauta urmas pentru Armstrong

Turul Frantei - Se cauta urmas pentru Armstrong

03 Iul 2006   •   00:00
Turul Frantei - Se cauta urmas pentru Armstrong

Turul Frantei 2006 deschide o noua era, aceea post-Armstrong. Actuala editie este insa lipsita de repere precise in ceea ce priveste favoritii, dupa ce mai multi rutieri cu nume au fost exclusi in urma scandalului de dopaj din Spania. In fapt, toti cei trei urmaritori ai americanului la editia precedenta, italianul Ivan Basso, germanul Jan Ullrich si spaniolul Francisco Mancebo, au fost suspendati de echipele lor. In consecinta, tot americanii sunt acum mai bine plasati. Floyd Landis, George Hincapie sau Levi Leipheimer au devenit candidati cu sanse la succesiunea tronului ocupat timp de sapte ani de Lance Armstrong.

PROLOG. Deocamdata, norvegianul Thor Hushvod de la Credit Agricole a devenit primul purtator al tricoului galben, dupa ce a castigat prologul Turului Frantei, desfasurat sambata pe o distanta de 7,1 kilometri, la Strasbourg. Hushvod, cronometrat in 8,17 minute, a fost urmat de George Hincapie (Discovery).

Ieri s-a desfasurat prima etapa a actualei editii, o bucla de 184,5 kilometri in jurul orasului Strasbourg, cu o incursiune de circa 40 de kilometri pe teritoriul Germaniei. Pe prima pozitie a terminat francezul Jimmy Casper (Cofidis) in 4h10:00. Al doilea a venit australianul Robbie McEwen (Davitamon), urmat de germanul Erik Zabel (Team Milram). A fost insa o zi cu ghinion pentru Hushovd, castigatorul prologului suferind o accidentare destul de grava, dupa ce s-a taiat la bratul drept intr-un obiect publicitar. Dupa cursa de ieri, tricoul galben a fost preluat de americanul George Hincapie (Discovery Channel).

BASSO, IMPACAT
Italianul Ivan Basso considera ca nu are nimic sa-si reproseze si a subliniat ca se simte "foarte rau" dupa excluderea sa din Turul Frantei. "Nu sunt deloc bine, mai ales ca nu am primit inca nici o instiintare oficiala. Am facut atatea sacrificii pentru a fi la Turul Frantei, si le-am facut de bunavoie, fiindca stiam ca pot lupta pentru victorie. Insa sunt convins ca voi iesi mai puternic din aceasta poveste. Acum ma voi antrena si imi voi face meseria, asa cum am facut mereu", a declarat Basso pentru canalul Sky Sport.

SI FOTBALISTI?
Federatia Internationala de Fotbal a cerut autoritatilor spaniole care ancheteaza dopajul in ciclism sa precizeze daca exista si fotbalisti vizati de aceasta ancheta. "Am trimis o scrisoare oficiala justitiei si politiei spaniole pentru a afla daca in investigatiile lor sunt implicati si jucatori de fotbal", a declarat Jiri Dvorak, directorul Comisiei Medicale a FIFA. El a tinut totusi sa precizeze ca toate cele 228 de controale antidoping efectuate pana acum la Cupa Mondiala s-au dovedit a fi negative. In plus, el a explicat ca dopajul sanguin la fotbalisti nu este deloc util, riscurile fiind prea mari, iar beneficiile prea mici.

×
Subiecte în articol: sport turul frantei