x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "U" Craiova: Furaţi din primul meci

"U" Craiova: Furaţi din primul meci

de Dragos Stoica    |    Mario Morcov    |    23 Feb 2010   •   00:00
"U" Craiova: Furaţi din primul meci
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor/intact images

Mititelu n-a scăpat de ceea ce s-a temut: oltenii au fost dezavantajaţi clar cu Dinamo de Augustus Constantin, care le-a refuzat un penalty de manual.

Fapte: în minutul 12, la 1-0 pentru Dinamo, Florin Costea scapă în partea stângă a careului din marcajul lui Moţi, dar este agăţat de tricou de fundaş, care apoi se prăvăleşte şi cu unul din picioare peste ambele gambe ale atacantului craiovean. Penalty-ul este indubitabil, de manual, iar Moţi ar fi trebuit eliminat, aceasta fiind sancţiunea disciplinară automată deoarece Costea se afla în situaţie iminentă de gol. Decizia luată de Augustus Constantin: a lăsat jocul să meargă, spre stupefacţia delegaţiei oltene, dar şi a celorlalte competitoare ale lui Dinamo în lupta pentru primele locuri.

Frustrat la maximum după terminarea meciului, patronul craiovenilor, Adrian Mititelu, a afirmat că formaţia din Bănie se va constitui în parte vătămată în procesul pe care fostul şef al CCA şi tatăl arbitrului de duminică seară, Gheorghe Constantin, îl are în dosarul corupţiei din arbitraj. "Nu mai rezist! Pentru ce mi-a făcut Augustus Constantin în această seară va plăti tatăl său, că el l-a învăţat să fure. Toţi arbitrii şi-au îndreptat copiii spre aceeaşi meserie şi le-au arătat toate nenorocirile. Ne vom constitui în parte vătămată, iar Gheorghe Constantin va face 15 ani de puşcărie", a tunat Mititelu.

 

Reţinut de la delegări, iar Craiova cere victorie cu 0-3
Biroul Executiv al CCA a decis ieri să-i reţină de la delegări pe o perioadă de opt etape pe arbitrii Augustus Constantin şi Liviu Ciubotariu, urmând ca aceştia să fie trimişi doar la meciuri din ligile a doua şi a treia. Totodată, clubul din Bănie a anunţat ieri oficial că va solicita obţinerea victoriei cu 0-3 la "masa verde", oltenii acuzând faptul că pe banca de rezerve a dinamoviştilor s-a aflat şi Florin Prunea.

Numit în urmă cu o săptămână manager sportiv, acesta a fost înscris pe foaia de joc drept delegat. Deşi este suspendat din funcţia de la Federaţie, Prunea este în continuare angajat al forului condus de Mircea Sandu, ipostază incompatibilă cu cea de angajat al unui club.

×
Subiecte în articol: sport arbitraj scandal dinamo - u craiova