x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ucraina, în pericol de a pierde Euro 2012

Ucraina, în pericol de a pierde Euro 2012

14 Iul 2009   •   00:00

Ucraina, ţară desemnată, alături de Polonia, gazdă a Campionatului European din 2012, se află în impas financiar şi ar putea pierde dreptul de organizare a turneului final în favoarea Germaniei, notează cotidianul Bild, citat de Agerpres.



Preşedintele Ucrainei, Victor Iuşcenko, a explicat criza financiară prin care trece ţara sa, menţionând că fondurile necesare organizării Campionatului European sunt insuficiente. "Planul de finanţare pentru Euro 2012 se află în pericol. Trebuie ca Ministerul de Finanţe şi Banca Centrală să găsească noi resurse. Aştept un plan în termen de o săptămână", a declarat, luni, şeful statului.

Pentru ca turneul final să poată avea loc şi în cele patru oraşe ucrainene, Kiev, Doneţk, Dnepropetrovsk şi Lvov, este nevoie de încă 665 milioane de euro. Până acum, UEFA consideră că doar stadionul din Kiev se află în grafic.

UEFA acordă timp Ucrainei până la 30 noiembrie pentru a rezolva problema finanţării. Altfel, o zi mai târziu, forul european se va orienta către desemnarea unei alte ţări co-organizatoare, Germania fiind o opţiune. Cel puţin Berlin şi Leipzig s-ar putea alătura celor patru oraşe poloneze stabilite, Varşovia, Poznan, Wroclaw şi Gdansk.

Secretarul general al Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), Wolfgang Niersbach, a prezentat poziţia oficială a forului de la Berlin, sugerând însă că nu aşteaptă o asemenea oportunitate: "Dorim ca Ucraina să reuşească!".

Turneul final al Campionatului European din 2012 este programat în perioada 9 iunie 2012 - 1 iulie 2012.

×
Subiecte în articol: sport