x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ujpest - Steaua 1-2 :Liniştea de după furtună (VIDEO)

Ujpest - Steaua 1-2 :Liniştea de după furtună (VIDEO)

de Mihai Igirosanu    |    24 Iul 2009   •   00:00
Ujpest - Steaua 1-2 :Liniştea de după furtună (VIDEO)
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

După o primă repriză ternă, care a semănat izbitor cu cea de la Bucureşti, Szekely şi Grzelak au rezolvat calificarea Stelei în primele 20 de minute ale părţii secunde, începută cu 20 de minute întârziere din cauza unor incididente între suporteri.



În turul 3 preliminar al Europa League, trupa lui Cristiano Bergodi va evolua împotriva scoţienilor de la Motherwell, care au spulberat pe teren propriu echipa albaneză Flamurtari Vlora, cu 8-1, după ce la pauză britanicii conduceau deja cu 6-0! Roş-albaştrii au spulberat emoţiile calificării în minutul 58, când Janos Szekely a finalizat sec o acţiune lucrată de Toja şi Bogdan Stancu. Opt minute mai târziu, polonezul Rafal Grzelak a marcat primul său gol în tricoul Stelei. Maghiarii au ripostat tardiv, prin stoperul Vasko. Antrenorul Cristiano Bergodi a folosit aseară următoarea formulă: Tătăruşanu - Golanski, Goian, Baciu, P. Marin - Szekely, Bicfalvi ('46 Onicaş), Toja ('83 A. Ionescu), Nicoliţă ('64 Grzelak) - B. Stancu, Surdu.

INCIDENTE GRAVE ÎN TRIBUNE
Repriza secundă a început cu o întârziere de aproximativ 20 de minute, deoarece fanii lui Ujpest de la tribuna a II-a au aruncat mai multe torţe în mijlocul celor 400 de suporteri stelişti. Aceştia au ripostat, forţele de ordine au pătruns chiar şi pe gazon, încercând să calmeze spiritele. Arbitrul englez Andre Marinner a trimis echipele la vestiare, aşteptând stoparea incidentelor.

"A fost o acţiune premeditată a suporterilor maghiari, care au aruncat cu torţe în cei ai Stelei. M-a surprins lipsa de reacţie a forţelor de ordine, deşi le-am solicitat în mod expres intervenţia. Trei suporteri ai Stelei au suferit arsuri de la torţe şi au fost transportaţi la spital. Starea lor nu este gravă, dar vor necesita în continuare supraveghere medicală", a declarat după meci responsabilul cu suporterii stelişti la Budapesta, colonelul de jandarmerie Gheorghe Stan.


Bergodi critică relaxarea
După meci, antrenorul Stelei, Cristiano Bergodi, şi-a expri-mat trăirile avute pe parcursul returului de la Budapesta: "Am crezut că meciul se poate suspenda la pauză din cauza acelor incidente. Jucătorii nu au fost afectaţi de noaptea pierdută, au făcut un joc bun, dar nu extraordinar. Ceea ce am dorit la început, am obţinut. M-am enervat puţin pe margine, dar aşa mă comport eu, nu m-am manifestat aşa pentru că eram supărat pe jucători. Nu mi-a plăcut că ne-am relaxat pe final. Un 2-2 nu era bun, pentru că am jucat bine 70 de minute", a spus Bergodi. Italianul a vorbit şi despre viitorul adversar. "Am o părere bună despre Motherwell, ne poate pune probleme. Probabil, era mai bine să jucăm cu albanezii de la Flamurtari".


Amendaţi de UEFA
Formaţia din Ghencea a primit ieri o amendă în valoare de 50.000 de euro din partea UEFA după incidentele provocate de fani la meciul tur cu Ujpest, când un suporter stelist a pătruns pe teren, iar din tribune s-au scandat lozinci cu conţinut xenofob. Nici la Budapesta susţinătorii roş-albaştrilor nu au fost prea cuminţi, doi dintre ei fiind arestaţi înainte de startul meciului, unul pentru că se afla în stare de ebrietate, iar cel de-al doilea pentru că vroia să arunce o torţă înspre fanii lui Ujpest.





×
Subiecte în articol: sport steaua incidente calificare ujpest