x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Undă verde "tricolorilor" pentru o victorie cu Franţa

Undă verde "tricolorilor" pentru o victorie cu Franţa

de Dragos Stoica    |    01 Sep 2009   •   00:00
Undă verde "tricolorilor" pentru o victorie cu Franţa
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Răzvan Lucescu speră ca până sâmbătă să-şi monteze elevii şi să abordeze me­ciul de la Paris ca pe o adevărată finală. Chiar dacă este vorba despre vicecampioana mondială, selecţionerul spune că şi trupa lui Domenech are slăbiciuni.



Fiecare acţiune a echipei naţionale marchează încă o dată despărţirea de epoca "Piţurcă". Mogoşoaia are acum porţile deschise, se poate folosi parcarea interioară, care pe timpul lui "Piţi" rămânea complet goală, iar atmosfera generală este relaxată.


OPTIMISM TEMPERAT, SPERANŢĂ SINCERĂ
Artizanul schimbării la faţă a imaginii primei reprezentative este Răzvan Lucescu, tehnicianul care acum îşi propune să dea lovitura preliminariilor printr-o victorie obţinută sâmbătă seara, la Paris.

"Ca antrenor, mereu m-am gândit doar la victorie. Nu îmi permit să fiu altfel. Dacă simţi că nu ai şanse într-un meci, mai bine nu te prezinţi, pentru că nu faci altceva decât să transmiţi jucătorilor un mesaj de neîncredere. O echipă care intră pe teren cu gândul să nu ia multe, va pier­de cu siguranţă acel joc, oricât de bine ai pregăti tactic partida. Sincer, cred că putem obţine o victorie în Franţa. Vicecampioana mondială este o echipă foarte bine organizată, cu o arie mare de selec­ţie şi ceea ce am observat în jocul lor este că au reuşit de fiecare dată să-şi domine adversarii. Şi-au creat foarte multe ocazii şi cred că numai din cauza unor conjucturi nu au reuşit să obţină victorii mai clare. Totuşi, francezii au şi slăbiciunile lor şi trebuie să ştim să profităm de ele", a declarat, ieri, Răzvan Lucescu, la reunirea lotului pentru partidele cu Franţa şi Austria.

Tânărul tehnician s-a arătat bucuros pentru faptul că va avea lotul naţionalei la dispoziţie pentru zece zile: "Fiecare jucător şi antrenor trebuie să fie mândru când are în faţă două partide cu adversari precum Franţa şi Austria. Să joci la Paris, în faţa unui stadion arhiplin, e ceva rarisim. Nimic nu poate fi mai interesant pentru mine de­cât să pregătesc un asemenea meci. Va trebui să-i determin pe jucători să abordeze fiecare joc ca pe o finală. Ne trebuie spirit de sacrificiu, optimism, dar putem scoate un rezultat mare, nimic nu e imposibil".


A VRUT SĂ JOACE PE ALT STADION
Cum gazonul Stadionului "Ghencea", care va găzdui la 9 septembrie partida cu Austria, se află în stare deplorabilă, Răzvan Lucescu a recunoscut că a in­­ten­ţionat să schimbe locul de disputare. "După ce am văzut acum zece zile cum arăta iarba de pe Steaua, am vrut să mu­tăm meciul. Deoarece rămăsese atât de puţin timp până la data partidei cu Austria, eram obligaţi să rămânem în Bu­­cureşti, nu mai puteam schimba oraşul. Pe Giuleşti gazonul arată însă cam la fel, în timp ce pe Dinamo s-a întâmplat ce s-a întâmplat în Cupele Europene, şi am decis să rămânem la prima opţiune. Oricum, am remarcat o îmbunătăţire a condiţiilor de joc, pentru că acum ze­ce zile era mult mai rău, iar acum am primit asigurări că totul va fi în stare perfectă până miercurea viitoare", a spus "Luce" jr.

×
Subiecte în articol: sport