x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Unde este Franta?

Unde este Franta?

19 Iun 2004   •   00:00

Euro vazut din Germania - MARCEL RADUCANU
Al doilea meci al favoritei mele, Franta, mi-a intarit ideea ca actuala campioana europeana a venit cu lectia neinvatata la acest turneu final. Chiar ma intrebam in timpul jocului cu nationala Croatiei: Unde este Franta? Unde este campioana europeana, care incanta prin jocul ei? Unde este temutul cuplu de atacanti Henry-Trezeguet? Pe deasupra, antrenorul Santini mai face si greseli in alcatuirea echipei.

Ma refer la faptul ca este o tactica sinucigasa sa lasi pe banca de rezerve fotbalisti precum Perez si Makelele, iar pe deasupra, sa persisti in greseala si sa nu incerci sa schimbi ceva macar pe parcurs. Dar e treaba antrenorului si el raspunde pentru rezultate. A fost o partida ciudata, in care totusi s-au marcat 4 goluri, toate pe greseli individuale. Cel putin la a doua reusita a Croatiei, luftul lui Desailly m-a uimit! Norocul francezilor s-a numit din nou Zidane, la fel ca in meciul cu Anglia. A reusit de unul singur sa traga dupa el o echipa ce pare obosita si lipsita de fantezie. Daca va juca tot asa, din principala favorita, Franta risca sa-si piarda coroana.

Celalalt meci al Grupei B a decurs asa cum era de asteptat. Anglia s-a impus la scor, iar rezultatul este meritat. Mi-a placut acest Rooney. Am auzit ca tatal lui este fost boxer, iar el a mostenit din rautatea parintelui. Insa are in jocul lui o rautate pozitiva pentru echipa, iar acum a demonstrat ca toate vorbele spuse la adresa lui, ca ar fi prea tanar pentru o asemenea competitie, nu-si au rostul. Pustiul are valoare. Mai corect spus, Academia de Fotbal engleza continua sa produca talente.

De partea cealalta, cand vad o echipa precum Elvetia, iar noi, romanii, stam acasa, nu mai inteleg fotbalul asta. Ultima runda va fi de foc! Toate cele patru echipe pot merge mai departe, insa eu cred ca in "sferturi" se vor califica Franta si Anglia!

×
Subiecte în articol: sport