x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ungurii au adus panica

Ungurii au adus panica

de Mihai Igirosanu    |    17 Iul 2009   •   00:00
Ungurii au adus panica
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact images

Catalogat drept unul de risc maxim, meciul de aseară a fost precedat de incidente provocate de suporterii maghiari. Sosiţi cu un tren rapid, de la Budapesta, fanii lui Ujpest au creat panică încă de la intrarea pe teritoriul României.



În număr de aproximativ 500, suporterii maghiari şi-au început "recitalul" încă din gările de la Deva şi Simeria, acolo unde au terorizat oamenii care aşteptau pe peron. Ultraşii lui Ujpest Budapesta au proferat scandări rasiste, "Ţiganii! Ţiganii!", dar au şi afişat pe geamurile trenului bannere cu tentă naţionalistă, gen "Transilvania - ţară ungurească". "S-au instituit măsuri speciale de siguranţă, de Poliţie şi Jandarmerie, deoarece se cunoaşte faptul că suporterii unguri sunt foarte agresivi. Au aruncat cu lichide şi doze de bere, însă nimeni nu a fost rănit, ceea ce este foarte important. Au fost însoţiţi pe tot parcursul drumului de forţele de ordine, iar alţi poliţişti şi jandarmi i-au aşteptat în fiecare din staţiile CFR prin care au trecut", a declarat comisarului Vasile Hriţac, şeful Serviciului Poliţie Transporturi Hunedoara. Fanii lui Ujpest au avut un comportament violent şi faţă de reprezentanţii mass-media, însă jurnaliştii prezenţi în gările din Deva sau Simeria au scăpat nevătămaţi.

IZOLAŢI ÎN AUTOBUZE
Fanii lui Ujpest au ajuns în Bucureşti în jurul orei 16:00, cu o întârziere de aproximativ 90 de minute. Ei au fost aşteptaţi în Gara de Nord de numeroase forţe de ordine. "După ce s-au terminat verificările, pentru a preîntâmpina posibilele incidente cu steliştii, suporterii lui Ujpest au fost urcaţi în autobuzele puse la dispoziţie de Primăria Capitalei şi de Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi escortaţi la Stadionul Ghencea", a precizat ieri purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru. Pentru a preveni eventualele cereri suplimentare, Steaua a ajuns la o înţelegere cu Ujpest în vederea acordării unui supliment de 200 de bilete pentru suporterii maghiari. Iniţial, reciprocitatea dintre cluburi a prevăzut un număr de 600 de bilete.

5053-97059-intactimagesgazetasportur.jpg

Relaxare fără Bergodi
Conform obiceiului, în dimineaţa meciului cu Ujpest, steliştii s-au relaxat în clubul IDM din Regie. Fără antrenorul Cristiano Bergodi (foto), dar şi fără cele trei achiziţii din această vară, polonezul Grzelak, bulgarul Bibişkov şi portughezul Tininho, "roş-albaştrii" au jucat biliard şi tenis de masă. Distracţia s-a încheiat după aproximativ o oră şi jumătate, când steliştii s-au întors în Ghencea pentru masa de prânz şi odihnă. Altfel, după antrenamentul de aseară al Stelei, circa 40 de suporteri ai "roş-albaştrilor" au avut o discuţie cu preşedintele Valeriu Argăseală şi cu antrenorul Cristiano Bergodi, căruia i-au cerut să nu se bage în conflictul lor cu patronul Gigi Becali. "Noi nu suntem Dinamo, Cristiano!

Nu vrem să mai vedem jucători prin cluburi, pentru că noi aşteptăm campionatul! Să nu se mai întâmple!", i-au cerut fanii antrenorului italian. Atacantul grec Pantelis Kapetanos a semnat prelungirea pe un an a contractului cu Steaua, urmând a avea un salariu de 200.000 de euro.

×
Subiecte în articol: sport