x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Urban Cruiser - Un SUV de buzunar

Urban Cruiser - Un SUV de buzunar

04 Sep 2009   •   00:00
Urban Cruiser - Un SUV de buzunar

Lansat recent împreună cu fratele mai mic, Toyota iQ, Urban Cruiser vine să convingă categoria de clienţi activi care, după ce îşi petrec săptămâna într-un mediu aglomerat, nu schimbă maşina pentru a plănui "evadarea" în peisaj.



În fond, calculul e simplu: băieţii de la Toyota, cunoscuţi în primul rând datorită monştrilor 4x4 care îşi fac de cap pe cele mai imposibile off-road-uri, au decis să facă o maşină de teren de buzunar, adaptată la viaţa urbană.

Urban Cruiser, un mini-SUV, este rezultatul acestui calcul. Ce am constatat noi? Că în oraş cei 101 cai ai motorului  de 1,3 litri sunt suficienţi (chiar dacă evident consumul nu e cel din carte), că găseşti destul de lesne loc de parcare şi că sistemul start & stop (prin care motorul "moare" la semafor pentru a economisi benzina) este mai puţin enervant decât cel de pe Mini, poate pentru că schimbarea regimului are loc mai uşor. În rest? Deşi are suficiente spaţii de depozitare şi vine în dotare standard cu nouă airbaguri, ne-ar fi plăcut ca Urban Cruiser să aibă un interior ceva mai puţin spartan...

Noi am testat
 Motorizare: 1,3 l/101 CP
 Acceleraţie: 0-100 km/h: 12,5 s
 Viteza maximă: 175 km/h
 Cutie: 6+1
 Consum: 6,6/4,9/5,5


NEWS

5187-100826-hyundaiix35.jpg

HYUNDAI IX35, OFICIAL.
Hyundai a dezvăluit prima imagine oficială a noului ix35. Modelul ix35  înlocuieşte binecunoscutul Tucson - unul dintre cel mai bine vândute SUV-uri din Europa - şi îşi va face debutul mondial la Frankfurt Motor Show 2009. Liniile de design ale noului ix35 se bazează pe conceptul de "sculptură fluidă" de la Hyundai, cea mai notabilă fiind grila hexagonală pronunţată, care va deveni un atribut al familiei de vehicule. Pe lângă modificările evidente ale caroseriei, noul ix35 a îmbunătăţit spaţiul interior în comparaţie cu Tucson. Luat ca un tot, ix35 are un aer premium, ceea ce îl tansformă în SUV-ul cu cele mai potrivite calităţi pentru menţinerea supremaţiei mărcii Hyundai în acest segment.

5187-100827-noulc3_03.jpg

C3, 4 STELE. Noul Citroën C3 a obţinut un calificativ global de 4 stele, conform noului protocol de notare Euro NCAP, un protocol care a devenit, recent, foarte sever. Noul C3 garantează confortul şi siguranţa tuturor pasagerilor săi. Noii berline i-au fost atribuite 5 stele în cadrul testelor din categoria protecţiei adulţilor, copiilor şi pietonilor, calificativ ce o situează la cel mai bun nivel pe segmentul său. Noul C3 a obţinut doar 4 stele în ceea ce priveşte siguranţa activă.

×
Subiecte în articol: sport