x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport US OPEN - Agassi, final de cariera

US OPEN - Agassi, final de cariera

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Sep 2006   •   00:00
US OPEN - Agassi, final de cariera

Andre Agassi a fost eliminat duminica noapte in turul trei al turneului de la US Open si a spus adio lumii tenisului. In varsta de 36 de ani, el a anuntat in iunie ca va disputa ultimul sau turneu la US Open.

I-a invins in primele tururi pe Andrei Pavel si pe Marcos Baghdatis. In turul trei a fost invins de germanul Benjamin Becker, locul 112 ATP, in patru seturi (5-7, 7-6, 5-7, 4-6), punand capat unei cariere de exceptie. "Sincer, nu stiu cum sa imi exprim sentimentele in acest moment. Sunt coplesit de emotii. Incerc sa gasesc si alte cuvinte pentru a va descrie ce simt. Nu reusesc. Vreau sa ma trezesc maine si sa nu ma gandesc la ce voi face. Va fi frumos. Sunt cu adevarat impacat cu mine insumi", au fost cuvintele de final ale lui Andre Agassi.

OVATII. Ovationat de spectatori zeci de minute dupa ultimul joc, a avut o primire speciala la vestiare, acolo unde "ceilalti jucatori s-au ridicat in picioare ca sa ma aplaude. Este cel mai frumos dar care poate fi primit de la colegi. Faptul ca m-au aplaudat astfel este complimentul suprem. Voi pastra mereu aceste amintiri. Dupa meciul Baghdatis, din turul 2, m-am simtit mai rau ca niciodata si doar datorita medicilor am mai putut juca astazi".

PERSPECTIVE. "Vreau sa raman in lumea tenisului, dar nu vreau sa fortez usile. Vreau sa vad cum pot ajuta tenisul, insa deocamdata nu stiu cum", a spus Agassi. Cert este ca alaturi de sotia sa, Steffi Graf, Andre va participa la turnee demonstrative, dar se va ocupa si de scoala de tenis pe care o are la Las Vegas. In plus, va avea suficient timp sa fie alaturi de familie, el declarand in mai multe randuri ca "e dificil la aceasta varsta sa stai prin cantonamente, departe de cei la care tin cel mai mult, adica sotia si cei doi copii ai mei". In cariera a disputat 1.440 de meciuri la simplu, si-a adjudecat 60 de turnee si a castigat 24 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: sport