x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vantul buclucas

Vantul buclucas

28 Aug 2004   •   00:00

Una dintre marile noastre sperante la o medalie olimpica, echipajul de canoe 2, format din Silviu Simioncencu si Florin Popescu, a dezamagit ieri in finala de 1.000 de metri, venind doar pe locul 4. Ei isi pot lua revansa azi in proba de 500 de metri.

FLORIN GONGU

Romania detinea titlul olimpic la aceasta proba, la Sydney aflandu-se in ambarcatiune Florin Popescu si Mitica Pricop.

START SLAB. Ai nostri au avut cel mai bun culoar, 5, fiind cotati ca marii favoriti la castigarea cursei. Din pacate, tactica lor a esuat. Dupa startul slab care i-a dus la jumatatea distantei pe locul 6, ei nu au mai putut recupera handicapul, astfel incat nu au putut cuceri nici macar medalia de bronz. Aceasta in ciuda faptului ca au avut finis puternic.

SIMIONCENCU. "Nici nu stiu pe ce loc am terminat", spunea Simioncencu dupa ce a ajuns la mal. Cand a aflat, dezamagit a spus: "Vantul a fost dusmanul cel mai mare al nostru! Cine a fost mai usor a ramas in spate. Asta era tactica noastra la mia de metri. De data asta nu ne-a iesit". El a spus ca si cursa de azi va fi una grea. "Sper ca la 500 vantul sa ne ajute. Va fi o cursa de viteza, pe care altfel o vom aborda". Simioncencu a anuntat ca-si va continua cariera, in speranta "ca voi face ceva, ce n-am facut pana acum".

POPESCU. In schimb, Florin Popescu, extrem de suparat, a anuntat ca se retrage din activitate. "Am nevoie de o pauza, macar de un an. Ma simt obosit". Si el traia regretul ratarii podiumului. "Ne doream macar o medalie. Dar ne-a batut vantul din fata. Am crezut ca tactica noastra va functiona. Nu a fost asa si nu-mi explic de ce". Celalalt echipaj al nostru, canoe 4, prezent ieri in finala, a terminat pe locul 7.

×
Subiecte în articol: sport