x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Venezuela: Jucătorii echipei Los Maniserosa au fost măcelăriţi de guerila Ejericito de Liberacion Nacional

Venezuela: Jucătorii echipei Los Maniserosa au fost măcelăriţi de guerila Ejericito de Liberacion Nacional

de Corina Andriuta    |    25 Oct 2009   •   00:00
Venezuela: Jucătorii echipei Los Maniserosa au fost măcelăriţi de guerila Ejericito de Liberacion Nacional
Sursa foto: /topnews.ru

Forţe ale poliţiei din Venezuela au descoperit la graniţa cu Columbia corpurile a 12 jucători de fotbal. Aceştia, au fost legitimaţi la echipa columbiană Los Maniserosa, dintr-o ligă inferioară, şi au fost răpiţi chiar în timp ce se aflau la un antrenament în urmă cu două săptămâni.



Conform televiziunii ABC, citată de nazad.kak şi topnews.ru, poliţia din Venezuela a refuzat să confirme informaţia că trupurile găsite în junglă aparţin fotbaliştilor răpiţi. Totuşi, secretarul guvernului din Tachira, Leomano Flores a confirmat că 10 dintre corpurile găsite ieri  aparţin unor jucători ai echipei de fotbal sechestrată în 11 octombrie.  Conform oficialului citat, fotbaliştii au fost răpiţi de guerila Ejericito de Liberacion Nacional. Autorităţile nu au putut încă determina motivul pentru care teroriştii au răpit şi executat o parete dintre fotbalişti.

Premierul venezuelean a dezvăluit că poliţia a găsit în grămada de trupuri măcelărite şi un supravieţuitor. Este  vorba despre un fotbalist în vârstă de 17 ani, Manuel Cortes. Acesta a povestit ulterior cele întâmplate. "Circa 25 de persoane au intrat pe terenul de joc cu o listă de pe care ne-au strigat. Apoi ne-au legat cu lanţuri de gât. Au  sosit mai multe camioane şi ne-au urcat într-unul dintre ele. Erau înarmaţi cu tunuri şi puşti de asalt. Cei care ne-au  răpit purtau tricouri cu chipul lui Che Guevara. Apoi ne-au dus sub un pod şi ne-au executat", a povestit Cortez, care a scăpat cu viaţă fiindcă glonţul l-a lovit în umăr. Apoi a rămas nemişcat în grămada cu cadavre până a fost găsit de autorităţi. Acesta a afirmat că dintre cele 15 cadavre, 12 aparţin unor persoane de naţionalitate columbiană, două ale unor venezueleni şi unul al unui peruan.

×
Subiecte în articol: sport