x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Victime perfecte pentru adversari

Victime perfecte pentru adversari

15 Apr 2004   •   00:00

Dupa 3-6 cu Estonia, in prima partida de la Campionatul Mondial - Divizia I, grupa B, echipa nationala a Romaniei a fost spulberata marti seara de catre reprezentativa tarii gazda, Polonia.

In prezenta a 2.000 de spectatori, pe „Olivia Arena" din Gdansk, „tricolorii" au fost invinsi marti seara cu 9-0 de Polonia, care a dorit sa razbune infrangerea-soc din primul meci, 0-4 cu Italia. Astazi, in cel de-al treilea joc de la Campionatul Mondial, Romania va intalni revelatia turneului, Slovenia, care are a invins Coreea de Sud si Italia.

CIUDATENII. Elevii lui Daniel Herlea au fost adversarul perfect pentru refacerea moralului polonez. Omul numarul 1 al „lesilor" a fost Adam Baginski, doua goluri si trei pase decisive, desi la finele partidei oficialii l-au indicat drept jucatorul meciului din tabara poloneza pe portarul Wawrzkiewicz, care n-a avut ce apara!

OBIECTIV. Despre accidentarea serioasa la umar a lui Elekes, Herlea a decis ca acesta sa fie menajat si sa nu fie inscris pe foaia oficiala la meciurile cu Slovenia si cu Italia. „E cel mai important jucator al nostru si n-are rost sa-l fortam. Meciurile acestea le folosim drept antrenamente pentru partida cu coreeni", a precizat presedintele FRHG, Marian Negoita.

Mihai Igirosanu


S-a renuntat la Vargyas si Borsos

Nationala Romaniei s-a prezentat la aceasta competitie fara „stranierii" Vargyas si Borsos, doi dintre jucatorii de baza ai echipei, care joaca in Ungaria. Motivele absentei lor constituie si o explicatie pentru pozitia in care se afla in acest moment hocheiul romanesc. „Nu s-au prezentat la pregatire, motivand ca au cateva afaceri importante de rezolvat si ca vin direct in Polonia. Au crezut ca o sa mai mearga, insa antrenorul Herlea a decis sa renunte la ei. Nu se poate ca unii sa traga din greu la antrenamente si altii sa joace direct la turneu", a explicat Negoita.


Olisadebe a fost in tribuna

Printre cei 2.000 de fani prezenti pe „Olive Arena" din Gdansk s-a aflat si internationalul polonez Emanuel Olisadebe, cosmarul dinamovistilor din partida cu Polonia Varsovia. Jucatorul lui Panathinaikos Atena este foarte bun prieten cu hocheistul Martin Voznik si a venit la patinoar pentru a urmari evolutia acestuia si a nationalei „lesilor". Altfel, italienii Christian Porgatello si Luca Asoldi au fost descoperiti cu simptome de varsat de vant si au fost trimisi acasa deoarece boala este contagioasa si pot reprezenta un pericol atat pentru coechipieri, cat si pentru adversari.


Herlea se gandeste doar la sud-coreeni

La finele partidei, antrenorul nationalei Romaniei, Daniel Herlea a declarat: „Am fost depasiti la toate capitolele. M-am impacat repede cu gandul ca gazdele vor castiga turneul si vor promova in Grupa Mondiala. Cat despre noi, astept meciul din ultima zi, cu Coreea de Sud. Trebuie sa invingem si sa ne indeplinim obiectivul: evitarea retrogradarii". Pentru a evita retrogradarea in Divizia a III-a, „tricolorii" au nevoie de o victorie la orice scor impotriva sud-coreenilor.


CLASAMENT

1. Estonia 2 2 0 0 17-3 4p

2. Slovenia 2 2 0 0 14-2 4

3. Polonia 2 1 0 1 9-4 2

4. Italia 2 1 0 1 4-4 2

5. Romania 2 0 0 2 3-15 0

6. Coreea de Sud 2 0 0 2 2-21 0

- prima clasata promoveaza in Grupa Mondiala, iar ultima retrogradeaza in divizia a II-a

- ultimele trei meciuri ale Romaniei sunt cu Slovenia (astazi, ora 14:00), cu Italia (vineri, ora 14:00) si cu Coreea de Sud (duminica, ora 14:00). Toate partidele vor fi transmise in direct pe TVR 2.

×
Subiecte în articol: sport