x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Victor Becali rămâne cu averea sub sechestru

Victor Becali rămâne cu averea sub sechestru

26 Mai 2009   •   00:00
Victor Becali rămâne cu averea sub sechestru

Tribunalul Bucureşti a respins astăzi cererea impresarului Victor Becali de a fi ridicat sechestrul asigurător pus pe averea sa de procurorii anticorupţie, în dosarul transferurilor. Victor Becali poate ataca decizia cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti, informează Agerpres.

În privinţa cererii SC Dinamo 1948 SA de a fi scoasă din acest proces, instanţa a decis ca această societate să depună actul de cesiune intervenit cu CS Fotbal Club Dinamo Bucureşti.

Pe 2 octombrie 2008, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) i-a trimis în judecată pe: George Copos, preşedinte şi patron al clubului de fotbal Rapid Bucureşti, acuzat de înşelăciune şi evaziune fiscală, în formă continuată; Mihai Stoica, fost director al clubului de fotbal Oţelul Galaţi; Jean Pădureanu, preşedinte al clubului de fotbal Gloria Bistriţa; Gheorghe Popescu, fost angajat al firmei 'Becali sport'. Toţi sunt acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală, în formă continuată şi spălare de bani.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată: Gigi Neţoiu, fost acţionar la clubul de fotbal Dinamo, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani; Cristian Borcea, preşedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo şi fraţii Ioan şi Victor Becali, impresari, toţi acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani, în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

DNA susţine că faptele săvârşite de cei opt inculpaţi au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste zece milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte din banii obţinuţi din transferuri fiind 'spălaţi' prin intermediul unor firme off-shore.

Rechizitoriul întocmit de procurori se referă la 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

Conform probatoriului administrat, între inculpaţii Copos, Borcea, fraţii Becali, Pădureanu, Popescu şi Neţoiu au avut loc transferuri bancare din sumele sustrase, banii fiind viraţi reciproc, în conturile personale, fără justificare.

În vederea recuperării prejudiciului, s-a instituit sechestru asigurător asupra bunurilor şi conturilor inculpaţilor şi părţilor responsabile civilmente - cluburile SC Dinamo Bucureşti, Gloria Bistriţa, Rapid Bucureşti şi Oţelul Galaţi. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport fotbal