x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Victor Hanescu a produs surpriza

Victor Hanescu a produs surpriza

15 Sep 2004   •   00:00

Primul dintre cei trei romani care au intrat ieri in competitie la BCR Open Romania, Victor Hanescu, a reusit sa produca marea surpriza de pana acum a turneului, depasindu-l pe favoritul nr. 1, spaniolul Fernando Verdasco, cu scorul de 7-6 (4),7-6 (3). In schimb, Sabau a pierdut clar in fata germanului Philipp Kohlschreiber, 1-6, 1-6.

CATALIN FAINISI, MIHAI IGIROSANU

Pentru jucatorul nascut la Madrid, al carui an 2004 a fost cel mai bun din cariera (39 ATP), jucatorii romani par sa devina un veritabil cosmar. Infrangerea de ieri vine dupa cea suferita in turul 2 de la US Open, in fata lui Andrei Pavel, care l-a invins cu 7-5, 6-3, 7-6 (2).

TENSIUNE. Meciul de pe arena centrala din Parcul cu Platani a fost unul extrem de disputat, Hanescu reusind sa se impuna dupa un adevarat duel al nervilor, care s-a intins pe durata a aproape doua ore. Desi spaniolul a parut un jucator mai complet, romanul a gresit mai putin si s-a concentrat mult mai bine in momentele decisive. Ibericul a avut sansa de a castiga primul set, la scorul de 6-5, cand si-a pierdut serviciul dupa ce reusise un break in game-ul anterior.

TACTICA. Referitor la meciul cu Verdasco, Victor Hanescu a apreciat ca a avut o misiune extrem de grea: "Stiam ca am mult de alergat. Asa se intampla cand joci cu spaniolii pe zgura, dar am jucat foarte bine tactic. Stiam ca reverul e partea sa mai slaba si l-am fortat de fiecare data cand am prins culoar", a spus el la conferinta de presa de dupa meci. El considera ca victoria de ieri i-a dat incredere, dar nu se gandeste deocamdata ca ar putea castiga BCR Open Romania. "De doua luni n-am mai trecut de primul tur. Joc bine dar pierd meciuri, ceea ce duce la lipsa de incredere. Si azi am pierdut in setul doi, la 5-4 pentru mine, mingi foarte usoare tocmai din cauza acestei lipse de incredere", a spus Victor, care a criticat si arbitrii, sustinand ca a fost defavorizat in cateva randuri.

In turul urmator, Victor Hanescu urmeaza sa-l intalneasca pe invingatorul din partida Andrei Ionita - Stefan Koubek (Austria), incheiata dupa inchiderea acestei editii.

TRATAMENT

Victor Hanescu a avut mari probleme medicale in ultima perioada. Insotit de antrenorul sau, Toma Firicel, jucatorul s-a aflat saptamana trecuta la Monte Carlo, unde si-a tratat o afectiune musculara mai veche, care i-a creat mari probleme la turneele de la Roland Garros si Gstaad. La Monaco, Hanescu a ajuns, indirect, gratie presedintelui COR, Ion Tiriac, pe mainile unui medic reputat. Recent, lui Hanescu i s-a descoperit un virus, care fusese deja tratat. Perioada petrecuta la Monte Carlo l-a ajutat sa nu resimta nici o problema in partida de ieri.

SABAU A FOST SPULBERAT

Razvan Sabau a cedat in mai putin de o ora (1-6, 1-6) in fata germanului Philipp Kohlschreiber (85 ATP). Esecul lui Sabau (296 ATP) pare scuzabil, avand in vedere faptul ca, in acest an, a participat la un singur turneu, unde a pierdut din primul tur. Imediat dupa acest meci, in scena a intrat Victor Ionita (21 de ani), care a venit din calificari si a debutat cu aceasta ocazie in circuitul ATP. El l-a intalnit pe austriacul Stefan Koubek (82 ATP).

TIRIAC JR.

Desi a stat mai mult timp ferit de ochii indiscreti ai presei, fiul presedintelui COR, Ion Ion Tiriac, anchetat pentru trafic de droguri, si-a facut ieri aparitia la Arenele BNR, insotit de doi bodyguarzi. Totusi, el nu a urmarit partida sustinuta de Victor Hanescu impotriva lui Fernando Verdasco, preferand sa-si petreaca timpul prin jurul arenelor. In tribunele arenei centrale s-a mai aflat si antrenorul Mihai Stoichita, un mare amator al tenisului. Pentru meciul lui Hanescu isi anuntase prezenta si premierul Adrian Nastase, dar acesta n-a mai ajuns.

LIDERUL MONDIAL LA DUBLU VINE LA BUCURESTI

Echipa de Cupa Davis a Romaniei va avea un adversar de temut in intalnirea cu formatia Canadei: Daniel Nestor (32 de ani), liderul clasamentului mondial la dublu. Nestor si Mark Knowles din Bahamas au castigat saptamana trecuta US Open, cel de-al doilea turneu de Grand Slam in proba de dublu, dupa ce in urma cu doi ani triumfasera la Australian Open. In palmaresul din acest an al canadianului figureaza patru turnee castigate la dublu impreuna cu Knowles. Tenismenii convocati de capitanul nejucator al echipei Canadei, Martin Laurendeau, sunt: Daniel Nestor, Frederic Niemeyer, Frank Dancevic si Simon Larose. Ultimii doi au participat si la Open Romania, dar au pierdut in calificari.

REZULTATELE DE IERI

  • Nenad Djokovici - Arnaud Clement 2-6, 6-4, 6-4
  • Victor Hanescu - Fernando Verdasco 7-6 (4), 7-6 (3)
  • Florian Mayer - Dennis Van Scheppingen 6-1, 6-1
  • Richard Gasquet - Potito Starace 6-3, 6-4
  • Jose Acasuso - Franco Squillari 6-3, 4-6, 6-2
  • Philipp Kohlscreiber - Razvan Sabau 6-1, 6-1
  • ×
    Subiecte în articol: sport victor hanescu