x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Victorie in provincie

Victorie in provincie

16 Mar 2004   •   00:00

Razvan Lucescu a debutat cu stangul, gazdele ajungand la -9 in clasamentul adevarului. Pentru Steaua este al doilea succes in deplasare, dar primul obtinut in afara Capitalei.

Dupa achizitiile din iarna, Steaua a aratat ieri, la Brasov, o alta fata. Jucatorii lui Victor Piturca joaca mai in viteza, cu pase dintr-o atingere, si se prezinta bine din punct de vedere fizic. Stelistii ajung acum foarte repede in fata portii, "implanturile" Dorinel Munteanu si Dica, precum si titularizarea lui Dinita aratandu-si utilitatea.

RATARI. Capitolul la care elevii lui Piturca au suferit este acela al eficacitatii, "ros-albastrii" intrecandu-se in ratari uriase. Dupa reusita lui Dica din minutul 29, Dinita, Neaga si acelasi Dica au trecut pe langa gol din pozitii ideale. In repriza secunda, brasovenii au incercat sa-l pacaleasca de doua ori pe centralul Augustus Constantin, dar Stere si Baicu nu au obtinut penalty-ul dorit.

GRIJI. "Imi asum intreaga responsabilitate asupra acestui rezultat", a spus dupa meci Razvan Lucescu despre debutul sau ca antrenor in Divizia A. De altfel, el a fost trecut pe foaia jocului doar "secund", "principal" figurand Ioan Naghi, nasul fostului tehnician al echipei, Marius Lacatus. Desenul tactic al lui Razvan a fost usor deslusit de "militari". Gazdele au lasat spatii mari in aparare, iar varfurile Stere, Baicu si Buga nu au avut nici o sansa in fata defensivei organizate a stelistilor.

Cearta intre veri

Gigi Becali a protestat vehement fata de hotararea Adunarii Generale de a-l coopta in Comitetul Executiv al FRF pe presedintele Rapidului, Ioan Becali. "Nu se poate asa ceva! Giovani e de trei zile in fotbal si acum este in Comitetul Executiv! Eu ma intelesesem cu Nicolae Badea de la Dinamo sa-l sustinem pe Cornel Dinu si un presedinte din provincie. Vad ca s-au facut alte aranjamente acum! Nu mi-e frica de nimeni, iar titlul se va decide pe gazon", a tunat boss-ul Stelei. La randul sau, presedintele rapidist a amenintat ca dupa precedentul internationalilor de la Steaua va proceda si el la fel. "Voi plati cate amenzi e necesar, ca sa nu-i las pe jucatorii mei la echipa nationala decat cu 48 de ore mai devreme", a spus Ioan Becali.

Dinita a lesinat

In minutul 71 al meciului s-a produs un incident ce putea avea urmari grave. Scapat spre poarta lui Marc, Dinita a fost faultat de brasoveanul Balint, acesta lovindu-l cu bratul in plex pe stelist, o lovitura specifica artelor martiale. Dinita s-a prabusit, el pierzandu-si cunost0inta timp de aproape un minut. In cele din urma, staff-ul medical al Stelei l-a pus pe picioare pe atacant, Dinita continuand jocul. Cu doua minute inainte, asistentul Daniel Burloiu ridicase gresit fanionul la o faza in care Dinita scapase singur spre poarta adversa. Brasoveanul Miclaus l-a faultat dur, din spate, dupa semnalizare, pe atacantul stelist, Dinita fiind nevoit sa fie inlocuit cateva minute mai tarziu.
( PAUL ANDONE )

×
Subiecte în articol: sport dinita