x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Victorie la "mustata"

Victorie la "mustata"

19 Aug 2004   •   00:00

Echipa metamorfozata a lui Iordanescu s-a lansat aseara in cursa pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2006. Un nou inceput pentru o generatie tanara, care promite mult.

MIHAI IGIROSANU, PAUL ANDONE

Absentele catorva jucatori de baza, precum Chivu, Pancu sau Ganea, s-au simtit din plin, tricolorii aratand ca un motor turat la maximum, dar care n-a fost inca rodat pentru drumurile ce urmeaza.

CRISPARE. Prima parte a scos in evidenta o echipa nationala a Romaniei destul de crispata. S-a observat din start lipsa unui cap limpede la mijlocul terenului, Dica nereusind sa fie un adevarat servant pentru atacanti. In plus, Rat si Caramarin nu prea s-au completat pe banda stanga, in timp ce intre defensiva si linia de mijloc a existat o adevarata prapastie. Singurele ocazii ale "tricolorilor" au venit prin suturile de la distanta expediate de Mutu, Radoi si Danciulescu. Acelasi atacant dinamovist a irosit in minutele de prelungire cea mai mare situatie a Romaniei, deviind putin alaturi centrarea venita de la Caramarin.

INSPIRATIE. De partea cealalta, nordicii, care nici pe departe nu au venit la un meci egal, ne-au dat mari emotii in minutele 26 si 28, cand Johansson, bara la o mare greseala a portarului Lobont, respectiv Riihilahti, au ratat deschiderea scorului. Numai ca Anghel Iordanescu a fost inspirat la pauza: l-a inlocuit pe Caramarin cu Cernat si startul partii secunde a adus si descatusarea "galbenilor".

Dupa o sarja a lui Cernat pe partea dreapta, la faza urmatoare (’50) s-a deschis scorul, cand Mutu a transformat impecabil o lovitura libera de la 20 de metri lateral stanga. Romanii s-au dezlantuit dupa eliminarea lui Barcauan, astfel ca golul lui Florentin Petre, in ultimul minut de joc, parea ca va stabili rezultatul final. Insa finlandezii au marcat si ei, din penalty, iar reusita dinamovistului a capatat greutatea primelor trei puncte din grupa.

SUSTINERE. La final, Adrian Mutu a cerut sprijinul presei pentru noul drum la care a pornit echipa nationala, facand referire si la meciurile ce urmeaza: "Olanda si Cehia sunt echipe mai puternice decat Finlanda. Dispunem insa de resurse si putem spera la calificare. Avem nevoie de suportul mass-media", a conchis "Briliantul", care, in ciuda faptului ca nu prea evolueaza la Chelsea, a facut totusi o partida buna.

SCANDAL CU RAJ TUNARU

In repriza a doua a jocului disputat aseara in Giulesti, deputatul independent Raj Tunaru a intrat intr-un conflict cu patru suporteri finlandezi, aflati intr-o avansata stare de ebrietate. Demnitarul roman le-a reprosat fanilor echipei Finlandei ca au baut prea mult, Tunaru primind in schimb o sticla de suc. Dar nu drept cadou! Furiosi, finlandezii au aruncat cu recipientul de plastic catre deputatul roman, totul continuand cu un schimb de injuraturi si semne obscene din partea celor doua tabere aflate in conflict. Disputa s-a incheiat la interventia jandarmilor, care i-au evacuat pe suporterii oaspetilor din stadion. In alta ordine de idei, Iordanescu i-a trimis pe Sabin Ilie si Plesan in tribuna oficiala, acestia nefiind inscrisi pe foaia oficiala. Si Daniel Pancu, nerefacut dupa accidentare, si-a urmat cei doi colegi de lot. (Catalin Fainisi)

GRUPA I

Aseara, in grupa I de calificare la Cupa Mondiala Germania 2006, Macedonia a trecut fara probleme pe teren propriu de selectionata Armeniei, scor 3-0. In urma acestui rezultat, Macedonia ocupa locul intai, la egalitate de puncte cu Romania, dar care are un golaveraj mai slab. "Tricolorii" vor disputa urmatorul meci din campania de calificare pe 4 septembrie, la Craiova, impotriva Macedoniei.

PRESEDINTE APOSTROFAT

La conferinta de presa, selectionerul Anghel Iordanescu nu a dorit sa vorbeasca despre jocul echipei, folosindu-se de aparitia sa in fata gazetarilor de a face campanie electorala PSD-ului, partid de pe listele caruia va candida la un loc in Camera Deputatilor. "Voi vorbi cu alta ocazie despre jocul cu Finlanda. Important este ca ne-am calificat si ca prim-ministrul Adrian Nastase a venit si ne-a felicitat in vestiar", a spus selectionerul. Presedintele FRF, Mircea Sandu, s-a confruntat cu nemultumirea suporterilor, care i-au reprosat slaba gestionare a fotbalului romanesc, reflectata in jocul echipei nationale.
×
Subiecte în articol: sport