x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Viitorul suna bine

Viitorul suna bine

23 Feb 2004   •   00:00

Inceput sub semnul unui mare scandal provocat de neprezentarea a 4 stelisti sub tricolor, echipa Romaniei a incheiat turneul din Cipru cu un palmares excelent: 3 victorii, 8 goluri inscrise, nici unul primit.

FLORIN GONGU

Finala de la Nicosia se anunta una pe viata si pe moarte. Nu prin prisma mizei, ci prin cea a eternei rivalitati dintre cele doua competitoare.

STRATEGIE. Anghel Iordanescu a inceput partida cu o formula relativ inedita, titularizandu-i pe toti cei care pana sambata nu jucasera in turneu. Asa si-au facut loc in prima garnitura Cristea, Tiberiu Moldovan si Marius Constantin. Strategie care a avut darul sa inchida gura celor care-l acuzau pe General ca i-a luat pe acestia doar la plimbare.

PSIHOLOGIC. Meciul nu a fost o simpla formalitate, asa cum ar indica scorul final. A fost mai intai superba reusita a oradeanului Mihut, din minutul 11, care a dat mai multa incredere echipei noastre. A urmat momentul psihologic din minutul 30, cand ungurii au ratat penalty-ul primit cadou pentru o presupusa infractiune comisa de brasoveanul Marius Constantin. Treptat, tricolorii au pus stapanire pe joc si, in ciuda modificarilor operate, au incheiat partida in forta, punctand de inca doua ori pe final de joc.

CONCLUZIE. Romania a inceput acest turneu sub titulatura de prima reprezentativa si l-a incheiat sub cea de selectionata divizionara, putand lejer fi numita, cu mici exceptii, echipa de tineret. Mai cu seama ca jucatori precum Marius Constantin, Stancu, Marica ori Cristea au fost luna trecuta in China, sub bagheta antrenorului Manea. Garda Diviziei A, si in absenta Stelei, a aratat ca in Romania inca mai exista fotbalisti. Exemple concrete: Dorin Mihut (FC Bihor), Marius Constantin (FC Brasov), George Curca (Farul Constanta), Ciprian Marica (Dinamo).

"A fost un turneu util pentru ca unii jucatori vor capata un plus de moral. Imi pare rau insa ca nu i-am avut la dispozitie si pe jucatorii de la Steaua" Anghel Iordanescu, selectioner

Rada si Stancu s-au volatilizat Ieri dimineata, la ora 9:50, nationala divizionara de fotbal a Romaniei s-a reintors in tara. "Turneul si-a atins scopul, acela de a asigura continuitatea in pregatire, iar cele trei victorii au ridicat moralul echipei. Jucatorii s-au comportat exemplar", a declarat Mircea Sandu. Revenirea "tricolorilor" pe Aeroportul Otopeni a fost condimentata de un numeros grup de suporteri ai Universitatii Craiova, pentru a incerca sa afle amanunte despre eventualele plecari ale lui Rada si Ionut Stancu la Rapid. Jucatorii olteni nu au aparut o data cu colegii lor de la lot, ei nefiind detectati. Aceasta, in conditiile in care Craiova trimisese o masina pentru a-i prelua de la aeroport si in care a urcat doar Plesan. Conform unor surse, Rada si Stancu au fost ieri la biroul firmei "Becali&Popescu Sport Management". Presedintele Adrian Mititelu si directorul sportiv Pavel Badea spun ca nu stiu nimic despre un eventual transfer, ba chiar au amenintat cu demisiile in cazul in care cei doi vor lua drumul Giulestiului. (Vicentiu Neagoe)

×
Subiecte în articol: sport