x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vine meciul anului

Vine meciul anului

de Ionut Paduraru    |    14 Sep 2005   •   00:00
Vine meciul anului

Elevii lui Ioan Andone spun ca intalnirea din Cupa UEFA cu Everton, care va avea loc maine, este meciul anului, mai important chiar decat derby-ul cu Steaua.

Capitanul Florentin Petre a declarat ca obiectivul prioritar al dinamovistilor este calificarea in grupele Cupei UEFA. "Meciul cu Everton este cel mai important din acest an, mai important decat cel cu Steaua. Mi-as dori sa facem un meci bun si sa castigam", a spus Petre, care a ironizat si porecla jucatorilor lui Everton - "caramelele": "Am acasa un Cocker spaniel, care atunci cand se impodobea bradul cu caramelele se apuca si le manca". Mijlocasul a mai spus ca nu este ingrijorat de programul incarcat al echipei sale din perioada urmatoare: "Avem o luna destul de grea, in care urmeaza cele mai grele meciuri din acest campionat. Trebuie sa jucam, pentru asta suntem platiti, si inca foarte bine".

RIVALITATE. Ianis Zicu, autor a doua goluri in ultima partida din campionat, cu FCM Bacau, este de parere ca echipa sa va avea sanse bune de calificare daca se impune la Bucuresti fara a primi gol. "Pentru ca este un meci de cupa europeana, este important sa castigam si sa nu luam gol. Sper ca Dinamo sa faca un meci bun, iar la finalul celor 180 de minute, poate chiar cu prelungiri, sa ne calificam", a spus Zicu. Cu mai putin de o saptamana inaintea derby-ului cu Steaua, "cainii" nu au nici performantele de anul trecut, din Cupa UEFA, ale rivalei din Ghencea. "Ei au intrat in grupe intalnind echipe mai modeste. Insa parcursul lor de anul trecut ne-a lasat un pic in urma si speram ca dupa returul cu Everton sa ajungem macar in grupele Cupei UEFA", a spus Zicu. Prima mansa a intalnirii cu Everton va avea loc maine, pe Stadionul Dinamo, de la ora 21:45, returul fiind programat la 29 septembrie.

EVERTON DORESTE CUPA UEFA
In timp ce dinamovistii spun ca vor sa ajunga in grupele UEFA, jucatorii lui Everton declara ca obiectivul echipei lor este castigarea competitiei. "Visul nostru este castigarea Cupei UEFA", a declarat pentru The Times fundasul Phil Neville, care anul trecut ii invingea pe "caini" cu Manchester United. "Joi va fi primul meu meci pentru Everton in Cupa UEFA, dar dorinta mea este sa castig trofee. Stiu cum se castiga o cupa europeana si sper ca experienta mea va fi de ajutor", a declarat si Nuno Valente, transferat in vara la Everton, la recomandarea fostului sau antrenor de la FC Porto, Jose Mourinho.

×
Subiecte în articol: sport uefa everton