x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Vom juca finala!" - Klinsmann incearca sa-si linisteasca suporterii

"Vom juca finala!" - Klinsmann incearca sa-si linisteasca suporterii

de Irina Cristea    |    07 Iun 2006   •   00:00
"Vom juca finala!" - Klinsmann incearca sa-si linisteasca suporterii

Criticat chiar si de propriii jucatori pentru tactica pe care o va aborda la turneul final, selectionerul Germaniei este convins ca reprezentativa "panzerelor" poate cuceri titlul mondial.

Corespondenta din Berlin
Criticat chiar si de propriii jucatori pentru tactica pe care o va aborda la turneul final, selectionerul Germaniei este convins ca reprezentativa "panzerelor" poate cuceri titlul mondial.

La 16 ani dupa ce a devenit ultima oara campioana mondiala, in Italia ’90, selectionatei Germaniei i se cere acum repetarea aceleiasi performante, mai ales ca turneul final care bate la usa se va disputa pe teren propriu.

CONFLICT. Atmosfera din lotul Germaniei nu pare insa drept cea mai propice pentru abordarea unei competitii de o asemenea anvergura. Dupa ce Michael Ballack nu s-a sfiit saptamana trecuta sa-si critice public selectionerul, Jurgen Klinsmann a iesit in urma cu doua zile in fata ziaristilor, incercand sa minimalizeze diferentele de opinie dintre el si majoritatea fotbalistilor. "Vedeti acest cantonament? Ei bine, va asigur ca vom sta aici cel putin pana la 9 iulie, ziua finalei. Nu ma intereseaza ce zic jucatorii, dar nu este vorba de un act de indisciplina. Fotbalistii au propriile pareri, asa cum si eu le am pe ale mele. Suntem foarte bine pregatiti, am studiat reprezentativa statului Costa Rica in cele mai mici detalii, asa ca nu-mi fac griji. Personal, m-as multumi si cu 1-0, cele trei puncte sunt importante. Stam bine fizic si psihic, dar avem de partea noastra publicul, poate cel mai important argument. Obiectivul meu este cucerirea Cupei Mondiale si cred cu tarie ca putem realiza aceasta performanta", a declarat Klinsmann, in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la hotelul din Berlin care gazduieste nationala Germaniei.

PORTAR. Situatie delicata pana cu putin timp in urma, titularizarea goalkeeperului lui Arsenal, Jens Lehmann, pare sa nu mai reprezinte o problema pentru ex-capitanul Oliver Kahn. "Am avut mai multe discutii cu Oli, in care i-am explicat de ce am decis astfel. Kahn mi-a dat dreptate pana la urma si a inteles ca ne poate sprijini foarte mult si din postura celui de-al doilea portar. Acum e linistit si relaxat si se pregateste cat poate de bine pentru a convinge ca se poate conta pe el", a mai zis Klinsmann.

DESPRE SEX
Exista antrenori care le permit jucatorilor sa faca sex la Cupa Mondiala. "Ar fi o problema daca jucatorii mei ar fuma sau ar bea ori daca nu ar dormi si nu ar manca. Dar sexul in ziua meciului nu e rau deloc", a declarat Carlos Alberto Parreira, selectionerul Braziliei. Nici antrenorul Mexicului, Milton Graniolati, nu le interzice jucatorilor sai sa intretina relatii sexuale, dar numai cu 48 de ore inaintea fiecarui meci. In schimb, selectionerul statului Costa Rica, Alexandre Guimaraes, le-a cerut fotbalistilor sai abstinenta sexuala in timpul turneului final, nepermitandu-le sotiilor si prietenelor sa calatoreasca impreuna cu jucatorii in Germania. Nici fotbalistii japonezi nu au liber la sex din partea tehnicianului brazilian Zico. In randul nehotaratilor se afla selectionerul Germaniei, Jurgen Klinsmann, care nu stie inca daca le va permite fotbalistilor sai sa faca sex la CM.
×
Subiecte în articol: sport