x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vor fi 18 echipe in Divizia A

Vor fi 18 echipe in Divizia A

24 Feb 2004   •   00:00

Adunarea General a LPF a propus federa]iei schimbarea numarului de formatii din prima liga, incepand cu sezonul 2005-2006. Valva creata in jurul Adunarii Generale a LPF s-a dovedit a fi mult zgomot pentru nimic. Posibilitatea schimbarii presedintelui Dumitru Dragomir nu a fost luata in calcul de nici unul dintre cei 16 reprezentanti ai cluburilor din Divizia A.

Rand pe rand, presedintii de club care soseau la Hotelul Crystal Palace, locul unde s-a desfasurat Adunarea Generala a LPF, raspundeau calm la intrebarea "Se pune problema schimbarii lui Dragomir?". Inainte de intrarea in sala, nici unul dintre ei nu a dat vreun semn ca ar fi interesat de aceasta problema.

LINISTE. "Nu pentru asta am venit aici", a spus presedintele argesean Viorel Ilinca. "Nu stiu ca aceasta problema sa fie trecuta pe ordinea de zi", a declarat si conducatorul lui FCM Bacau, Gheorghe Chivorchian. Cea mai mare agitatie s-a creat la sosirea lui Ioan Becali, presedintele Rapidului fiind considerat principalul contestatar al lui "Corleone ". "Nu se pune problema inlocuirii presedintelui Ligii. Eu sunt un presedinte debutant la astfel de intalniri si voi vorbi mai putin, dar o sa fiu aparatorul dreptatii. Ce a fost intre mine si Dragomir a trecut", a spus oficialul giulestean. "Toti presedintii sunt ca niste serpi carora le trage batista prin gura. Cand e vorba sa ma acuze, tac malc. N-am vazut pe vreunul sa-mi reproseze ceva in fata, dar asta nu pentru ca le e frica de mine, ci pentru ca sunt un conducator bun si nu-mi pot gasi un inlocuitor ", a explicat Dragomir.

UNANIMITATE. Grija schimbarii lui Dragomir fiind eliminata, s-a trecut la inaintarea propunerii catre FRF ca, din sezonul 2005-2006, Divizia A sa revina la sistemul cu 18 echipe. Cei 16 presedinti din prima liga au votat in unanimitate propunerea. "Eu sunt adeptul acestei idei. Sa nu uitam ca atunci cand ne calificam la turneele finale aveam 18 formatii in Divizia A. Este mai util pentru echipa nationala ca jucatorii sa dispute mai multe meciuri oficiale ", a spus Dragomir. Boss-ul LPF nu a exclus varianta ca modificarea sistemului competitional sa se produca inca de la vara. "Mi-e greu sa cred totusi ca asa ceva se va si intampla. Este o procedura destul de greoaie si sa nu uitam ca este nevoie de votul membrilor Adunarii Generale a FRF, acolo unde Divizia A este in minoritate. Decizia o vor lua cei care dimineata merg cu vacile si seara joaca fotbal", a conchis "Corleone".


"M-a durut in palarie de emotie"

Dupa Adunarea Generala de ieri, Dumitru Dragomir era mandru ca a mai trecut peste un hop. "Corleone" a raspuns cand ironic, cand serios contestatarilor sai. "Haideti mai repede, ca nu pot sa stau mult. Acum ati venit 100 de ziaristi pentru mine. Nici la Iliescu nu va duceti atat de multi. Cand o sa fiu primar o sa fiti de zece ori mai multi decat acum", a spus Dragomir inainte de a raspunde intrebarilor ziaristilor.

Jurnalul National: Domnule Dragomir, ati fost emotionat inaintea Adunarii Generale de astazi?
Dumitru Dragomir: Am avut niste emotii de m-a durut in palarie de ele. Sunt invatat cu asemenea momente. Emotionat am fost numai cand mi-a nascut nevasta, m-am insurat si am candidat la Parlament. S-a hotarat ca de acum inainte comisiile sa dicteze sanctiuni maxime. Are legatura asta cu faptul ca jucatorii de la Steaua vor fi judecati marti pentru neprezentarea la "nationala"? Da. Exista o legatura de tren, cum exista intre Slatina si Baraolt.

Exista doua tabere in fotbalul romanesc?
Sunt doua tabere. Una care merge la mare si alta, la munte.

Ati simtit ca vreunul dintre presedinti a vrut sa va schimbe?
Am simtit numai simpatie. De 33 de ani, de cand sunt conducator la fotbal, presa vine mereu si ma schimba. Dar eu am ramas mereu si am facut treaba. Din mocirla asta, asa cum numiti voi campionatul asta care este cinstit, s-a facut acum o echipa care a batut Ungaria cu 3-0.

Cum comentati atacurile venite din partea AFR?
M-au deranjat. Pe cei pe care i-am ajutat, acum mi-au dat un sut in fund. Cei de la AFR s-au folosit de acest moment ca sa afle lumea ca exista si ei.

Ati spus ca cineva vrea sa va curete. La cine v-ati referit?
La cineva de la o curatatorie chimica.

Dragomir:
"Vom taia in carne vie"

Unul dintre punctele aprobate de Adunarea Generala a fost inasprirea sanctiunilor disciplinare. "S-a cerut inasprirea sanctiunilor, iar noi suntem datori sa transmitem comisiilor sa respecte regulamentul. De luna viitoare vom avea intruniri de lucru lunare, care au mai avut loc, dar presedintii se plictisisera si am renuntat. Am fost conducator o viata intreaga si am fost de partea jucatorilor, dar acum vom taia in carne vie. Oricum, adunarea a fost serioasa", a declarat Dragomir. La randul sau, Mircea Sandu a refuzat sa faca vreun comentariu pe marginea celor discutate ieri, preferand sa dispara subit dupa terminarea sedintei.

Gino Iorgulescu vrea ca in NBA
Presedintele lui FC National, Gino Iorgulescu, considera ca sistemul cu 18 echipe este unul ideal pentru fotbalul romanesc. "Toate performantele au fost obtinute cand erau 18 echipe in prima divizie. Sunt jucatori mai multi, aria de selectie este mai mare, ar fi mai multe jocuri oficiale", a spus Iorgulescu. Intrebat daca ar fi bine ca la vara sa nu retrogradeze nici o echipa, Gino s-a aratat incantat de idee: "Pai in NBA nu retrogradeaza nici o echipa si nu e nici o problema! ". De precizat ca propunerea in privinta cresterii numarului de echipe in Divizia A, de la 16 la 18, a venit din partea conducatorilor echipelor FC National, FCM Bacau si FC Brasov.

Pinalti l-a vrut pe Lucescu jr
Inainte de a intra in sala de sedinte, presedintele Ceahlaului, Gheorghe Stefan, a marturisit ca doreste sa aduca un fost mare fotbalist in fruntea clubului pe care il conduce. "Am fost in tratative cu Razvan Lucescu, dar el a preferat sa antreneze, nu sa stea la birou. Eu caut in continuare un fost fotba list care sa vina la Ceahlaul sa preia functia de presedinte executiv si sa imprime o mentalitate de profesionist", a spus "Pinalti". Se pare ca oficialul nemtean isi doreste sa copieze modelul celor de la Bacau, care l-au cooptat in staff pe Ionut Lupescu. Stefan s-a intretinut indelung pe aceasta tema cu Gheorghe Chivorchian.
PAUL ANDONE
SORIN ANGHEL

×
Subiecte în articol: sport dragomir