x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vremea rea amana Olimpiada nudistilor

Vremea rea amana Olimpiada nudistilor

de Corina Andriuta    |    26 Ian 2007   •   00:00
Vremea rea amana Olimpiada nudistilor

Din 1970 nudistii din intreaga lume se intalnesc si se intrec in diferite competitii, denumite generic "Olimpiada nudistilor". Anul acesta, la Adelaide, in Australia, vremea rea s-a opus dorintei excentricilor concurenti, competitia fiind anulata.

Autoritatile din statul american New Jersey au interzis in 1999 desfasurarea "Olimpiadei nudistilor" in cadrul Universitatii Prinston. Motivul invocat de autoritati a fost legat de moralitatea acestei competitii. De atunci, de fiecare data, nudistii protesteaza impotriva deciziei acestui stat. Anul acesta dorinta lor a fost imposibil de pus in practica.

VREME REA. Sute de nudisti s-au strans si acum pe plaja Maslin, situata la sud de Adelaide. Doreau sa se intreaca in cea mai populara, dar neoficiala competitie a celor mai excentrici oameni de pe glob. Vantul puternic si furtuna care s-au abatut asupra acestei plaje au facut imposibila desfasurarea intrecerilor. Conform postului de televiziune AB News, "participantii vor avea ocazia sa revina intre 3 si 4 februarie pentru a participa la Olimpiada". Fata de alte competitii cu caracter sportiv, "Olimpiada nudistilor" se desfasoara cu usile inchise, la competitii nefiind primite persoane care poarta vreun fel de vestimentatie, cu atat mai putin avand acces spectatorii.

TRADITIE. Conform organizatorilor, ciudata competitie "isi are sorgintea in intrecerile antice. Vechile traditii grecesti spun ca la Olimpiadele din vechime sportivii se intreceau goi. Am reinviat aceste traditii mai intai in Europa, pentru ca apoi sa dezvoltam competitia si peste ocean". In prezent, nudistii isi disputa suprematia in competitii de atletism, volei pe plaja, canat si sky nautic. Intrecerile se tin anual in Anglia, SUA si Australia.

×
Subiecte în articol: sport