x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Wimblendon / Cea mai frumoasă victorie pentru Rafael Nadal

Wimblendon / Cea mai frumoasă victorie pentru Rafael Nadal

de Ovidiu Ciutescu    |    07 Iul 2008   •   00:00
Wimblendon / Cea mai frumoasă victorie pentru Rafael Nadal

11:52 • Rafael Nadal a declarat că finala cîştigată la Wimbledon în faţa lui Roger Federer este cea mai frumoasă şi cea mai emoţionantă din cariera sa de tenismen profesionist, informează AS.

Rafael Nadal a declarat că finala cîştigată la Wimbledon în faţa lui Roger Federer este cea mai frumoasă şi cea mai emoţionantă din cariera sa de tenismen profesionist, informează AS.

PRIMUL TRIUMF. "Este ceva foarte special pentru că sunt campionul unui turneu deosebit, Wimbledon. Nu ştiu dacă am făcut cea mai bună partidă a vieţii, dar cu siguranţă a fost cea mai emoţionantă din cariera mea", a explicat Nadal. Ibericul a vorbit şi despre poziţia sa din clasament: "Nu mă simt numărul 1 mondial, pentru că nu sunt. Sunt foarte aproape, dar sunt pe locul doi". Liderul clasamentului ATP Entry este Roger Federer, cu 6.600 de puncte, urmat de spaniolul Rafael Nadal, la o diferenţă de doar 545 de puncte, şi de sîrbul Novak Djokovic, cu 4.945 de puncte. Elveţianul Roger Federer a spus după finala pierdută la Wimbledon că ibericul a jucat bine şi că a meritat să cîştige: "Pot spune doar că Nadal a făcut un joc solid ca o rocă şi că a meritat acest triumf. Cel mai rău este că această înfrîngere a venit în cel mai prost moment. Acum cred că nu poate fi altceva mai greu decît un asemenea meci". Rafael Nadal a triumfat, duminică, în turneul de Mare Şlem de la Wimbledon, după ce l-a învins în finală pe elveţianul Roger Federer, scor 6-4, 6-4, 6-7, 6-7, 9-7, şi a reuşit astfel să îşi adjudece primul titlu din carieră la competiţia de pe iarba londoneză. Rafael Nadal se află la primul titlu cîştigat la Wimbledon, el mai avînd la activ două finale disputate, în 2006 şi 2007. De cealaltă parte, Roger Federer a cîştigat la Wimbledon cinci titluri, toate consecutive (2003, 2004, 2005, 2006, 2007), iar acest meci a însemnat prima înfrîngere a elveţianului pe iarbă, după o serie de 65 de victorii consecutive. După această victorie, Rafael Nadal a devenit primul tenismen de la Bjorn Borg care a cîştigat turneul de la Roland Garros şi cel de la Wimbledon în acelaşi an. Borg a reuşit această performanţă în 1980. Nadal a devenit cel de-al doilea spaniol din istorie care reuşeşte să se impună la Wimbledon, după succesul lui Mario Santana din 1966. Aceasta este cea de-a şasea finală de Mare Şlem dintre cei doi tenismeni, trei dintre ele disputîndu-se pe iarba londoneză, iar celelalte pe zgura de la Roland Garros. Roger Federer şi Rafael Nadal au jucat pînă acum 17 partide, din care ibericul a cîştigat 11.

×