x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ziua care a clatinat scaunele antrenorilor

Ziua care a clatinat scaunele antrenorilor

16 Apr 2004   •   00:00

Dan Petrescu a demisionat de la Rapid, iar alti doi tehnicieni, Ion Marin (Farul) si Ion Modovan (FC Arges) ,au intrat in dizgratia totala a fanilor, fiind la un pas sa renunte.

Etapa cu numarul 21 a adus multe mutatii la nivelul Diviziei A. Astfel, Steaua a detronat Dinamo in fruntea clasamentului, FC Oradea a pasat ultima pozitie celor de la FC Arges, in timp ce „Poli" Timisoara s-a reabilitat in Cotroceni dupa umilitorul 1-8 din runda trecuta, desi, pe hartie, parea victima sigura.

ABDICAREA. Nici ca se gandea Dan Petrescu sa demisioneze dupa un esec, 1-3 la Craiova, venit chiar din partea celui pe care l-a inlocuit, cu mare taraboi, in iarna la Rapid: Mircea Rednic. O lovitura dura pentru cel care tocmai fusese reconfirmat de Ioan Becali si care, nu cu mult timp in urma, saruta steagul „alb-visiniu" si vorbea de Liga Campionilor.

AMBITIE. Asa cum a promis, Ionut Lupescu a uitat de originile dinamoviste si a pus impreuna cu actuala sa echipa, FCM Bacau, o semipiedica in drumul spre titlu fostei sale echipe. Cum Steaua a defilat cu Apulum ,4-1, formatia lui Piturca a preluat, dupa sase etape din retur, fotoliul de lider, cedat in ultima etapa a turului.

SIMETRIE. La subsol, FC Arges nu a reusit decat un 1-1 pe teren propriu, cu Gloria Bistrita, intr-un meci precedat de acuze de noncombat. Nu a fost asa, iar antrenorului Ion Moldovan i s-a cerut din nou demisia de catre putinii, dar nervosii fani ai pitestenilor. Cum FC Oradea, cu Musznay la debut si cu un lot decimat, a invins Ceahlaul (2-1), pitestenii au coborat pe ultima pozitie, avand o situatie disperata. Aproape identic s-au petrecut lucrurile si la Constanta. Dupa doar 1-1 cu FC Brasov, suporterii constanteni, urcati pe garduri, au cerut demisia lui Ion Marin. Boss-ul „marinarilor", Gheorghe Bosanceanu, i-a mai dat o sansa lui „Sapaliga", anume obtinerea a minimum 4 puncte in urmatoarele doua meciuri, cele cu Rapid si cu Dinamo. Un obiectiv situat la limita imposibilului. In coada clasamentului continua sa se zbata si Petrolul, care a avut o sansa uriasa la Galati. Cu doi oameni in plus, in ultimele 20 de minute, ploiestenii nu au gasit calea spre gol, smulgand doar un punct.

Daniel Stan


„Vreau sa le cer jucatorilor sa se concentreze pentru atingerea unui singur scop: evitarea retrogradarii. Nu asa se comporta o galerie. Regret ca asa-zisa galerie nu ne-a ajutat. Nu au invatat nimic de la galeria Timisoarei"
Ion Marin, antrenor Farul

„Este ca am inceput sa inscriem multe goluri, in urma unor faze spectaculoase. Am avut emotii pe tot parcursul partidei, stand cu gandul la meciul FCM Bacau - Dinamo. Cred ca locul 2 il avem asigurat, dar sper sa nu mai cedam prima pozitie in clasament.
Victor Piturca, antrenor Steaua


Viorel Tanase a fugit de la FC Arges

Scandalurile se tin lant la FC Arges. Antrenorul Ion Moldovan continua diferendele cu jucatorii din lot si, dupa cearta cu tanarul Ciprian Tanasa, l-a luat in colimator si pe veteranul Viorel Tanase. Surse din echipa sustin ca, la finele partidei de miercuri cu Gloria Bistrita, „Comisarula i-a reprosat pe un ton mai ridicat lui Tanase ca nu s-a implicat prea mult in joc. Din acest motiv, mijlocasul a parasit gruparea din Trivale si a anuntat ca nu mai revine, plecand acasa, la Galati. Aseara, la sediul clubului, urma sa aiba loc o sedinta de urgenta a Consiliului de Administratie, in care urma sa se ia in discutie atat situatia actuala a echipei, cat si cea a antrenorului Ion Moldovan.

×
Subiecte în articol: sport