x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Admitere. Elevii care au fost repartizați computerizat își pot depune dosarele de înscriere la liceu

Admitere. Elevii care au fost repartizați computerizat își pot depune dosarele de înscriere la liceu

13 Iul 2020   •   10:28
Admitere. Elevii care au fost repartizați computerizat își pot depune dosarele de înscriere la liceu

Elevii care au fost repartizați computerizat la învățământu liceal de stat își vor putea depune dosarele de înscriere, începând de luni, potrivit calendarului admiterii.
 
Astfel, în perioada 13 – 20 iulie candidații vor depune/ transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost repartizați. În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia județeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, precizează Ministerul Educației și Cercetării. 

Un număr de 113.480 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat pe 10 iulie, respectiv 68.564 de candidaţi la filiera teoretică şi 44.916 la cea tehnologică.

Au fost admişi în etape anterioare repartizării computerizate: 12.408 elevi la specializări vocaţionale; 600 de elevi în învăţământul militar; 1.880 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă; 659 de elevi în învăţământul special.

Alţi 25.257 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de şcolarizare în învăţământul profesional, dual şi liceal tehnologic.

Un număr de 8.570 de elevi nu au fost repartizați, pentru că nu au completat suficiente opțiuni care să le permit încadrarea într-o unitate de învățământ liceal. Aceșția vor intra în următoarea etapă de admitere, 24 iulie - 3 august, alături de absolvenţii clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere la liceu în intervalul 13 - 20 iulie, de candidaţii care nu au participat la repartizare şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională, mai informează Ministerul Educației și Cercetării. 
 

×
Subiecte în articol: liceu admitere