x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Admitere UMF Cluj: Reguli stricte la examenul care se ţine în acest weekend în zeci de amfiteatre

Admitere UMF Cluj: Reguli stricte la examenul care se ţine în acest weekend în zeci de amfiteatre

25 Iul 2020   •   14:57
Admitere UMF Cluj: Reguli stricte la examenul care se ţine în acest weekend în zeci de amfiteatre

Aproape 2000 de candidaţi s-au înscris anul acesta la admiterea la UMF Cluj. Absolvenţii de liceu se luptă pentru unul din cele 950 de locuri scoase la concurs. Candidaţii şi supraveghetorii trebuie să respecte condiţiile de distanţare şi igienă.

Emoţii greu de stăpânit pentru absolvenţii de liceu care vor să devină medici. UMF Cluj a dat startul examenului de admitere, care are loc în peste 30 de amfiteatre, săli de sport şi săli de concerte.

În zona de examen, candidaţii trebuie să respecte regulile de igienă şi să aibă asupra lor doar mască şi un pix. Duminică va continua seria examenelor la Cluj, Iaşi şi Bucureşti.

Răzvan este unul din cei peste 1800 de candidaţi care se luptă pentru unul din cele 950 de locuri scoase la concurs. Dacă nu reuşeste anul acesta, va încerca şi anul viitor.

„M-am pregătit serios în ultima lună după BAC”, spune Răzvan. Întrebat dacă e suficient, el răspunde: „Sper să fie de ajuns. Sper! Eu am activat şi ca voluntar SMURD şi încă activez de un an şi îmi doresc să urmez o carieră în domeniu”.

Ana este şi ea candidată şi spune că a învăţat din timp: „Din clasa a XI-a am început să învăţ.”

„Eu sunt optimistă şi cred că o să îl iau”, spune Denisa. Ea vrea să devină medic încă din copilărie: „E o meserie pe care mi-am dorit-o de mică, am avut modele în familie care mi-au oferit sprijin şi e o meserie frumoasă.”

Mircea este unul dintre părinţii emoţionaţi: „I-am urat baftă, i-am spus că îmi doresc să reuşească şi aşteptăm cu nerăbdare să iasă.”

„Am scos în acest an la concurs 660 la buget şi 290 de locuri la taxă pe care s-au înscris 1823 de candidaţi. Astăzi sunt 16 locaţii în care se organizează admiterea şi mâine vor fi 22. Cele mai căutate sunt în acest an radiologia şi imagistica cu 5,4 candidaţi pe un loc, pe locul doi asistenţa medicală generală cu 4,5”, spune Anca Buzoianu, rector UMF.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: admitere UMF Cluj