x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Bacalaureat 2020: Ce subiecte au avut la istorie absolvenții de liceu

Bacalaureat 2020: Ce subiecte au avut la istorie absolvenții de liceu

24 Iun 2020   •   11:21
Bacalaureat 2020: Ce subiecte au avut la istorie absolvenții de liceu

Candidații care au susținut astăzi proba scrisă la Istorie a examenului de Bacalaureat au avut de elaborat un eseu de două pagini despre practici politici adoptate în România în secolul XX, dar și să răspundă unor întrebări din texte precum „O istorie a românilor”.

 

Primul subiect de la proba scrisă de Istorie cuprinde două texte, „Românii, 1774-1866”, de K. Hitchins, și „Istoria ilustrată a românilor pentru tineri”, de I.A. Pop. Candidații au avut de răspuns la mai multe întrebări din aceste texte.

La subiectul doi, textul a fost „O istorie a românilor”, de I. Bulei, iar absolvenții de clasa a 12-a au avut de răspuns unor întrebări și de argumentat afirmația potrivit căreia în secolul al XIV-lea sunt organizate instituții centrale în spațiul românesc extracarpatic.

La ultimul subiect, candidații au avut de elaborat n eseu de două pagini despre practici politici adoptate în România în secolul XX.

La proba scrisă la Matematică, elevii au avut trei subiecte de dificultate diferită, care au inclus progresii artitmetice, funcții sau matrice.

 

proba scrisă la Matematică – pentru absolvenţii claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică şi pentru absolvenţii de la profilul militar şi profilul pedagogic – specializarea învăţători-educatoare, din filiera vocaţională

proba scrisă la Istorie – pentru absolvenţii de la profilul umanist din filiera teoretică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celor de mai sus

proba la Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi de la profilul militar din filiera vocaţională

Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi, după caz, Sociologie – absolvenţii de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică şi din toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celui menţionat mai sus.

Rezultatele la probele scrise vor fi afișate în 30 iunie, zi în care, între orele 16.00 și 20.00 vor putea fi depuse și contestațiile.

Rezultatele finale vor fi afișate în 4 iulie. Spre deosebire de ceilalţi ani, rezultatele vor fi anonimizate.

 

×
Subiecte în articol: Bacalaureat 2020 subiecte