x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Bacalaureat 2023. Subiectul dificil de la proba de Limba română. Sute de căutări online înainte de examen. Ministerul Educației a demarat o anchetă

Bacalaureat 2023. Subiectul dificil de la proba de Limba română. Sute de căutări online înainte de examen. Ministerul Educației a demarat o anchetă

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2023   •   14:30
Bacalaureat 2023. Subiectul dificil de la proba de Limba română. Sute de căutări online înainte de examen. Ministerul Educației a demarat o anchetă

Proba de Limba și literatura română, desfășurată luni, a cuprins un subiect care i-a pus în dificultate pe elevi. Acesta a fost căutat pe internet de sute de ori înainte de examen.

Pagina de Facebook a Dexonline a semnalat o coincidență cel puțin ciudată. Rezolvarea unui subiect a fost căutată pe internet chiar înainte de începerea examenului. 

Situația a dat naștere la controverse iar Ministerul Educației a demarat o anchetă. Reprezentanții ministerului vor să afle de ce înainte de examen sensul "expresiei de bună seamă" a avut sute de căutări online.

Potrivit DEX, expresia înseamnă "cu siguranță", "desigur" sau "fără îndoială". 

Foarte mulți candidați au greșit însă explicația, astfel că au înaintat o petiție după examen de către absolvenți ai clasei a XII-a, prin care cer modificarea baremului de corectare a lucrărilor. 

Marți s-a desfășurat proba la Matematică sau Istorie, în funcție de profil, iar miercuri urmează proba la limba maternă. Rezultatele vor fi afișate pe 3 iulie. 

Bacalaureat 2023

 

 

×