x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Bacalaureat, sesiunea august - septembrie. Un număr de 45 de candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă

Bacalaureat, sesiunea august - septembrie. Un număr de 45 de candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă

24 Aug 2020   •   16:39
Bacalaureat, sesiunea august - septembrie. Un număr de 45 de candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă
Sursa foto: Lucian Alecu

Un număr de 45 de candidați au fost eliminați la prima probă scrisă, Limba și literatura română, a examenului național de Bacalaureat sesiunea august – septembrie pentru tentativă de fraudă. Alți 10 candidați au avut temperatura peste 37,3 grade Celsius, doi au fost în izolare la domiciliu, iar trei spitalizați/ carantinați, informează, luni, Ministerul Educației și Cercetării.

„Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație”, se arată în comunicatul Ministerului Educației.

Pe data de 25 august va avea loc proba obligatorie a profilului, pe 26 august proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 27 august proba la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate înregistrate la problele scrise se vor afișa pe data de 2 septembrie, până la ora 12:00, ulterior putând fi depuse contestații, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

„Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora", a explicat ministerul.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate sâmbătă, 5 septembrie.

×
Subiecte în articol: bacalaureat sesiunea august-septembrie