x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Bani de cărţi pentru elevi

Bani de cărţi pentru elevi

de Theodora Şutiu    |    01 Aug 2019   •   13:50
Bani de cărţi pentru elevi
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Fiecare elev va avea dreptul să primească, odată cu începutul noului an şcolar, în septembrie, 5 tichete a câte 50 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern publicat în dezbatere de Ministerul Educației. Banii se pot obţine doar dacă părinţii depun o cerere pe propria răspundere, la şcoală, în prima lună de cursuri.

Din acești bani părinții le pot cumpăra elevilor echipament sportiv, carte şcolară (manuale şcolare, auxiliare didactice, literatură obligatorie prevăzută în bibliografia programelor şcolare, atlase, dicționare) şi rechizite. Tichetele vor fi emise în octombrie-noiembrie 2019 și expiră pe 12 iunie 2020.Valoarea totală primită de fiecare elev va fi de 250 de lei, împărțită în 5 tichete, fiecare în valoare de 50 de lei, potrivit regulilor din normele metodologice ale proiectului. Deși este vorba despre un tichet social, regulile permit și prevăd acordarea acestor tichete tuturor elevilor din sistemul de învățământ de stat, din ciclurile primar, gimnazial, liceal și profesional.

Condiţii de acordare

Potrivit documentului aprobat de Guvern, condiția pe care trebuie să o îndeplinească elevii, pentru a primi aceste tichete, este frecventarea cursurilor. Tichetul social educațional nu afectează acordarea altor tipuri de ajutor social.

 

×