x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Bani din PNRR pentru liceele agricole. Mai multe locuri în anul școlar 2023-2024. Practică în state UE

Bani din PNRR pentru liceele agricole. Mai multe locuri în anul școlar 2023-2024. Practică în state UE

de Redacția Jurnalul    |    22 Iun 2023   •   18:55
Bani din PNRR pentru liceele agricole. Mai multe locuri în anul școlar 2023-2024. Practică în state UE

Numărul de locuri la liceele agricol în anul școlar următor va crește semnificativ, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.

Astfel că în anul școlar 2023-2024 specializarea Agricultură din liceele tehnologice de profil vor fi cu 20% mai mult comparativ cu anul anterior. 

Mai mult, programa educațională este mai atractivă, orientată pe dezvoltarea viitorilor fermieri și întreprinzători din agricultură. Vor fi proiecte de antreprenoriat, vizite de studiu, stagii de practică în țări europene precum Spania, Portugalia sau Olanda si mai multe calificări profesionale în domenii agricole sau asimilate, precum tehnician veterinar, apicultor, mecanic agricol, horticultor, tehnician în agroturism, tehnician în industria alimentară, tehnician în protecția plantelor și tehnician în agricultură ecologică. 

Pe langă sumele acordate anual de MADR pentru modernizarea bazelor didactice, un important sprijin pentru transformarea liceelor în Centre moderne de învățare va veni prin PNRR care alocă 43,6 milioane de euro pentru 59 de licee agricole.  

Și Agricultura 4.0 își face loc în liceele agricole: în cadrul Programului „Creștem prin Educație Agricolă”, în anul școlar care tocmai s-a încheiat, 23 de licee au accesat granturi pentru echipamente și vizite de studiu în ferme dotate cu tehnologii de ultimă generație.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: licee agricole agricultura