x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministerul Educației: Modificarea metodologiei de acordare a burselor nu afectează elevii sportivi

Ministerul Educației: Modificarea metodologiei de acordare a burselor nu afectează elevii sportivi

de Redacția Jurnalul    |    14 Aug 2024   •   23:15

Modificările aduse Metodologiei-cadru de acordare a burselor școlare, valabile în anul școlar 2024 - 2025, nu sunt de natură să afecteze elevii sportivi de gimnaziu și liceu, potențiali beneficiari de burse, comparativ cu metodologia aplicată în 2023 - 2024, precizează Ministerul Educației.

„Modificările aduse Metodologiei-cadru de acordare a burselor școlare, valabile în anul școlar 2024 - 2025, nu sunt de natură să afecteze elevii sportivi de gimnaziu și liceu, potențiali beneficiari de burse, comparativ cu metodologia aplicată în anul școlar 2023 - 2024. Precizăm că informațiile pe această temă vehiculate în spațiul public au la bază interpretarea eronată de către Federația Sportului Școlar si Universitar (FSSU) a prevederilor Ordinului ministrului educației nr. 5.518/11.07.2024 cu privire la aprobarea Metodologiei-cadru de acordare a burselor începând cu anul școlar 2024 - 2025”, potrivit unui comunicat de presă.

În acest sens, FSSU a transmis miercuri un comunicat de presă.

„Ministerul Educației a fost și rămâne un susținător al performanței sportive. În acest sens, reamintim faptul că începând cu anul școlar 2024 - 2025, elevii sportivi de gimnaziu și liceu pot beneficia de burse de merit și pentru medaliile de aur sau locul I obținute la Campionatele Naționale organizate de Federațiile Sportive Naționale, în sporturi olimpice, în baza Protocolului încheiat între Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport în data de 7 martie 2024. Odată cu intrarea în vigoare a Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023, se adaugă explicit, ca beneficiari ai burselor de merit, elevii care obțin premii la competițiile organizate de Federațiile Naționale în sporturi olimpice”, se menționează în finalul comunicatului Ministerului Educației.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: burse sportivi elevi