x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîmpeanu: Colegiile naționale vor fi eliminate din lista școlilor înscrise în programul Masă caldă

Cîmpeanu: Colegiile naționale vor fi eliminate din lista școlilor înscrise în programul Masă caldă

25 Aug 2022   •   19:40
Cîmpeanu: Colegiile naționale vor fi eliminate din lista școlilor înscrise în programul Masă caldă
Sursa foto: gov.ro

Colegiile naționale vor fi eliminate din lista școlilor înscrise în programul Masă caldă, spune ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a vorbit, joi, într-o conferință de presă, despre finalizarea școlilor care vor putea beneficia de programul „Masă caldă”.

„Este vorba de 300 de școli, este vorba de decizia de a iniția o nouă ordonanță de urgență prin care să putem crește numărul acestora. Important este ca selecția acestor școli să se facă în așa fel încât să beneficieze de masă caldă acei elevi care au cea mai mare nevoie de această masă în școală”, a spus ministrul, potrivit căruia numărul școlilor incluse în program a fost dublat de la 150 la 300 de școli.

De asemenea, Cîmpeanu a vorbit despre o creștere semnificativă a alocației zilnice pentru hrană la 15 lei pe zi: „Aș vrea să vă spun că alocația valabilă până acum nu era de natură să acopere costurile, mai ales în contextul evoluției prețurilor din ultima perioadă”.

De asemenea, pe lista școlilor care beneficiază de program nu se vor mai regăsi, așa cum a fost în cei 6 ani de când există, colegiile naționale din centrul unui municipiu, București sau alt municipiu reședință, „pentru că în mod evident, chiar dacă nu excludem nevoia de sprijin în acele școli, nevoia de sprijin este mult mai mare în mediul rural sau chiar și în urban, dar pentru o altă categorie de școli”.

(sursa: Mediafax)

×