x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîmpeanu, convins că din 13 septembrie toți elevii și studenții se întorc fizic la școală

Cîmpeanu, convins că din 13 septembrie toți elevii și studenții se întorc fizic la școală

21 Mai 2021   •   21:39
Cîmpeanu, convins că din 13 septembrie toți elevii și studenții se întorc fizic la școală
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, se declară convins că din 13 septembrie toți elevii și studenții se vor întoarce fizic la școală. Orele online pot continua și după noul an școlar, acolo unde se vrea.

Întrebat, vineri seara, la Antena 3, care este perspectiva din 15 septembrie, ministrul a răspuns că speranța este să nu existe un alt val al pandemiei.

„Sunt convins că pe 13 septembrie - pentru că aceasta este ziua de începere a cursurilor - vom putea să începem școala normală cu prezență fizică, fără a avea școli în care să se impună un regim de predare online din cauza ratei de infectare crescută”, a spus Cîmpeanu.

Pe de altă parte, ministerul se pregătește „puternic” pentru digitalizarea educației.

„Sunt convins că vor fi situații în care, acolo unde vor fi întrunite toate condițiile și mă refer la conectivitate, la disponibilitatea echipamentelor și la pregătirea adecvată a cadrelor didactice pentru predarea online, în funcție de specificul disciplinei, se vor putea susține și ore online, de data asta voluntar, fără a fi obligat cineva, ci doar cei care doresc să promoveze acest sistem de învățământ. Pentru că unul din punctele bune pe parcursul acestei pandemii a fost îmbunătățirea abilităților digitale ale elevilor și profesorilor și conștientizarea importanței predării digitale, acolo unde se potrivește”, a afirmat Cîmpeanu.

Ministrul se declară pregătit ca în toate școlile, liceele și universitățile să înceapă în forță cursurile cu prezență fizică, dar, pentru că este nevoit să ia în considerare și alte variante, va cere ca în contractul de școlarizare să fie prevăzută situația în care, dacă va mai exista o perioadă de predare online, să se accepte, de la bun început, „să lucrăm cu camerele deschise”.

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu