x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ce spune Cîmpeanu, despre pierderile din Educație: Unele nu vor fi recuperate

Ce spune Cîmpeanu, despre pierderile din Educație: Unele nu vor fi recuperate

14 Mai 2021   •   21:10
Ce spune Cîmpeanu, despre pierderile din Educație: Unele nu vor fi recuperate

Educația a avut peste tot de suferit iar unele pierderi nu vor fi recuperate niciunde în totalitate, a spus, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El este sigur că elevii vor avea parte de săptămâni bune de școală, cu prezență fizică pentru toți, până pe 25 iunie.

Sorin Cîmpeanu a spus, vineri, la Antena3, că în fiecare zi de când a preluat mandatul de ministru al Educației a încercat să găsească soluții pentru ca elevii să poată merge la școală

„Această perioadă de criză a generat frustrări îndreptățite - mai mici sau mai mari - în rândul elevilor, dar nu numai, și în rândul cadrelor didactice și în rândul tuturor celor care au fost nevoiți să traverseze această criză. Această criză a generat dezechilibre psihice, emoționale, sociale. Peste tot nevoia de predictibilitate este acută, mai ales în sistemul de educație. Sistemul de educație a suferit din cauza lipsei de predictibilitate. Pe de altă parte, nimeni nu a fost pregătit pentru această criză”, a spus Cîmpeanu.

Cîmpeanu recunoaște că decidenții au fost obligați să ia decizii în funcție de evoluția situației, dar s-a încercat ca acele decizii să fie în interesul elevilor.

„Nu de puține ori am fost puși să alegem între două variante știind că ambele variante sunt proaste. A trebuie să alegem cea mai puțin dăunătoare variantă”, a declarat ministrul Educației.

Întrebat dacă crede că a greșit undeva față de elevi în perioada de criză, Cîmpeanu a spus că unele lucruri nu pot fi verificate, dar că decizia de a prelungi vacanța de primăvară consideră că a fost bună.

„Unele lucruri pot fi verificate, altele nu pot fi încă verificate, dar putea fi verificate. Decizia de extindere a vacanței de primăvară se vede că a fost o decizie bună pentru că cele două săptămâni în care obligatoriu ar fi fost în online pot fi înlocuite de săptămâni cu prezență fizică, pe care o solicită elevii, profesorii, pe care o solicităm și noi. Educația a avut peste tot de suferit. Pierderile din educație le văd în primul rând tinerii, mai apoi le plătim noi toți. De aceea este important să ne concentrăm pentru a limita aceste pierderi pe măsura posibilului, fiind foarte onest și spunând că aceste pierderi nu vor putea fi recuperate niciunde în totalitate”, a mai spus ministrul.

Aplicat pe situația din România, Sorin Cîmpeanu spune că pierderile generate de predarea online sunt greu derecuperat.

„Răspunsul foarte onest este că pierderile generate de predarea online în sistemul românesc (...) sunt foarte greu de recuperat. Din acest motiv, Ministerul Educației a propus continuarea programului de recuperare a acestor pierderi pe întreg parcursul anului viitor. Din păcate, elevii din anii terminali (...) nu vor avea șansa recuperării acestor pierderi pe parcursul anului viitor. Fiecare săptămână de prezență fizică în școală este importantă”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că este convins că vor fi săptămâni bune de școală cu prezență fizică pentru toți elevii până pe 25 iunie.

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu