x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîmpeanu: "Educaţie financiară" ar urma să fie integrată într-un modul denumit generic "Educaţie pentru viaţă"

Cîmpeanu: "Educaţie financiară" ar urma să fie integrată într-un modul denumit generic "Educaţie pentru viaţă"

28 Oct 2021   •   17:30
Cîmpeanu: "Educaţie financiară" ar urma să fie integrată într-un modul denumit generic "Educaţie pentru viaţă"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anuntat joi că "Educaţie financiară" ar urma să fie integrată în noile planuri cadru pentru liceu într-un modul denumit generic "Educaţie pentru viaţă", astfel încât tinerii români să fie pregătiţi pentru "viaţa reală şi pentru integrarea în societate".

În opinia ministrului, noile planuri cadru ar urma să fie aplicabile din toamna anului 2023.

"Educaţia financiară a fost introdusă în programă (...), sunt convins că vom avea înţelepciunea în noile planuri cadru pentru liceu să avem consolidată şi această componentă a educaţiei. Educaţia financiară ar urma să fie integrată într-un modul denumit generic "Educaţie pentru viaţă" în care să avem o serie de componente care, luate toate la un loc într-o manieră integrată, să facă în aşa fel încât tinerii noştri să fie pregătiţi mai bine pentru viaţa reală, pentru integrarea în societate. Pe acest palier fără doar şi poate Educaţia financiară are o importanţă mare, pe care Ministerul Educaţiei o susţine. Noile planuri cadru de liceu ar urma să fie aplicabile din 2023. Deci nu anul viitor, ci în toamna anului 2023", a afirmat ministrul Educaţiei la conferinţa "Cercetarea ştiinţifică în domeniul financiar. Provocări şi soluţii", organizată de Institutul de Studii Financiare şi DC Media Group.

El a atenţionat asupra faptului că finanţarea cercetării "nu numai că este mică, dar se află şi pe un trend descendent".

"Am reuşit să găsim soluţie pentru a finanţa cercetarea ştiinţifică universitară cu o sumă de 100 milioane de lei. Este un început modest, dar un început care ar trebui să fie urmat şi anul viitor, să găsim aceeaşi soluţie la nivelul bugetului", a arătat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că, deşi portofoliul cercetării nu este la Ministerul Educaţiei, va încerca să găsească "cele mai eficiente măsuri" pentru ca în cadrul unor competiţii de finanţare a literaturii de specialitate să poată fi sprijinite revistele performante româneşti pentru a-şi creşte capacitatea editorială.

 

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu