x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîmpeanu: În București, rata de infectare va depăși 6 la mie în octombrie / Tezele se vor da normal

Cîmpeanu: În București, rata de infectare va depăși 6 la mie în octombrie / Tezele se vor da normal

09 Sep 2021   •   21:48
Cîmpeanu: În București, rata de infectare va depăși 6 la mie în octombrie / Tezele se vor da normal
Sursa foto: gov.ro

Estimările arată că Bucureștiul va ajunge la rata de infectare de 6 la mie în octombrie, moment în care școlile se închid, spune ministrul Educației. Cîmpeanu e convins că va fi vorba despre o perioadă scurtă. În ce privește tezele și simulările, în acest an se vor da normal.

Suspendarea tezelor a fost valabilă doar pentru anul trecut, declară ministrul Educației: „în acest an, tezele se vor da normal, simulările se vor derula normal, vrem să se deruleze normal acest an”.

În ce privește admiterea în liceu, Cîmpeanu a reiterat ideea că nu va fi niciun fel de schimbare anul acesta: „admiterea vara viitoare la liceu se va da după exact aceleași reguli după care s-a dat și anul acesta, bacalaureatul la fel”.

Legat de bacalaureatul unitar bazat pe competențe, ministrul spune că ar putea să apară nu mai devreme de anul 2027, în cazul în care va exista o lege în acest sens.

Referitor la rata de infectare din București, Cîmpeanu a afirmat, joi seara, la Digi24, că previziunile arată 6 la mie în octombrie: „din păcate, pentru elevi prezența fizică nu va mai fi posibilă. Va fi posibilă pentru creșe și grădinițe, unde învățământul online este o aberație. Din fericire, sunt convins că va fi pentru o perioadă scurtă, pentru că și în valul 3 am avut o perioadă de circa 10 zile în care s-a depășit rata de 6 la mie”.

Întrebat despre o estimare făcută de UBB la Cluj, potrivit căreia în Cluj, pe 27 septembrie, va fi depășită rata de 6 la mie, iar pe 1 octombrie în Cluj-Napoca va ajunge la 8 la mie, Cîmpeanu a declarat că nu are „globul de cristal”, însă pentru începutul anului universitari deciziile aparțin universităților.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu