x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîmpeanu: Nu se justifică înjumătățirea claselor terminale din zonele aflate în scenariul roșu

Cîmpeanu: Nu se justifică înjumătățirea claselor terminale din zonele aflate în scenariul roșu

26 Apr 2021   •   10:48
Cîmpeanu: Nu se justifică înjumătățirea claselor terminale din zonele aflate în scenariul roșu
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Ministrul Educaţiei vrea ca elevii din clasele terminale ale școlilor aflate în scenariul roşu să revină la ore cu efective complete, nu doar jumătate de clasă: „Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor”.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, că elevii revin la școală în data de 5 mai, cu excepția celor din clasele terminale, care vor reveni la școală în data de 10 mai.

Întrebat dacă cei aflați în scenariul roșu revin toți sau doar jumătate, Cîmpeanu a răspuns: „elevii de clasa a 8-a revin la școală pe data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie, deci mai au doar o lună de cursuri înainte de examenul de Evaluare Națională, care va începe pe data de 22 iunie. Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor”.

Potrivit ministrului, nu se justifică înjumătățirea efectivelor de elevi în clasele terminale, atunci când în condiții similare, respectiv suprafețe identice ale claselor, cei de clasa a 4-a, de exemplu, pot merge toți la școală.

„Am solicitat eliminarea acestei condiții. De asemenea, am cerut reanalizarea solicitării pe care Ministerul Educației a făcut-o încă din martie pentru a se putea permite prezență fizică în toate școlile speciale. Este vorba despre 185 de școli în care învață 27.750 de elevi”, spune Cîmpeanu.

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu