x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîmpeanu: Predarea online, fără pregătirea necesară, are vulnerabilităţi

Cîmpeanu: Predarea online, fără pregătirea necesară, are vulnerabilităţi

08 Feb 2022   •   19:28
Cîmpeanu: Predarea online, fără pregătirea necesară, are vulnerabilităţi

Predarea online, fără a a avea pregătirea necesară, are vulnerabilități, a spus, marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la dezbaterea Salvați Copiii.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, prezent la dezbaterea Salvați Copiii, a vorbit despre siguranța pe Internet a copiilor și despre riscurile educației online.

„Dacă anul trecut, la întâlnirea miniștrilor Educației din Europa, lucrurile erau privite cu mai mult optimism din perspectiva digitalizării educației, experiența ne-a arătat că predarea online, fără a avea pregătirea necesară, are vulnerabilități. Educația va avea o componentă digitală mai pronunțată, însă ea trebuie făcută cu precauție. Siguranța pe internet este un element esențial. Anul acesta, la întâlnirea miniștrilor Educației, abordarea s-a nuanțat, s-au relavat neajunsurile educației online, în contextul crizei sanitare. (...) Sunt afectați și părinții, și profesorii, întreaga societate e afectată de elementele din studiul Salvați Copiii. Pentru persoanele care au deja probleme de sănătate mintală, toată această perioadă de forțare a lucrului pe Internet, 4 ore pe zi, pentru 80% dintre copiii, e mult. Ministerul Educației și alte autorități au distribuit mai mult de 100.000 de tablete, cu internet inclus. Acele tablete nu sunt folosite doar în procesul educațional”, a spus Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Educației, la finalul săptămânii trecute, erau 163.000 de școli în online. Asta înseamnă doar 1% din școli în online, dar cifra reprezintă 200.000 de copii care se bazează exclusiv pe Internet.

„Este un termen nou, oboseala online – se referă la sentimentul de epuizare după cursuri online lungi, după videoconferințe. Mai e un aspect grav: confuzia rolurilor, părinții se comportă ca profesorii, sunt mai implicați în teme. (...) Există o inițiativă a Ministerului Educației, o aplicație prin care copiiii să-și poată auto-evalua nivelul de stres și de anxietate”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu: Predarea online, fără pregătirea necesară, are vulnerabilităţi

 

 

 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu