x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Consiliul Naţional al Elevilor cere un cadru legal predictibil de funcţionare a şcolilor după vacanţa de două săptămâni

Consiliul Naţional al Elevilor cere un cadru legal predictibil de funcţionare a şcolilor după vacanţa de două săptămâni

21 Oct 2021   •   14:54
Consiliul Naţional al Elevilor cere un cadru legal predictibil de funcţionare a şcolilor după vacanţa de două săptămâni

Consiliul Naţional al Elevilor cere un cadru legal predictibil de funcţionare a şcolilor după vacanţa de două săptămâni, începând din 25 octombrie.

"Solicităm în mod ferm ca, după cele două săptămâni de vacanţă, autorităţile să asigure un cadru legal unitar şi predictibil pentru funcţionarea şcolilor, precum şi să asigure testarea non-invazivă a elevilor şi a personalului din învăţământ de cel puţin două ori pe săptămână, fără să mai tergiverseze în mod vădit procedura de licitaţie şi de achiziţie. Nu ne putem asuma ca, după o astfel de măsură de compromis, şcolile să fie în continuare nepregătite pentru desfăşurarea actului educaţional faţă în faţă. Totodată, ne manifestăm dezacordul cu privire la o prelungire a acestei vacanţe de două săptămâni sau cu o trecere unitară, la nivel naţional, în scenariul online, având în vedere faptul că pierderile generate de astfel de măsuri vor fi imense, imposibil de recuperat pe parcursul acestui an şcolar", potrivit unui comunicat al Consiliului Naţional al Elevilor.

Consiliul Naţional al Elevilor este de părere că autorităţile trebuie să clarifice modul în care va fi modificat anul şcolar în curs, dar şi să prezinte de urgenţă situaţia infrastructurii din unităţile de învăţământ (dotarea cu teste non-invazive), precum şi alte eventuale măsuri complementare care pot suferi modificări, incluzând calendarul susţinerii examenelor naţionale.

×