x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Consiliul Național al Elevilor propune un mecanism de feedback semestrial cu privire la activitatea profesorilor

Consiliul Național al Elevilor propune un mecanism de feedback semestrial cu privire la activitatea profesorilor

19 Apr 2021   •   12:18
Consiliul Național al Elevilor propune un mecanism de feedback semestrial cu privire la activitatea profesorilor

Consiliul Național al Elevilor (CNE) propune Ministerului Educației un mecanism de feedback semestrial față de activitatea profesorilor. Evaluarea ar urma să curpindă întrebări legate de încurajarea de către profesor a participării elevilor la oră, utilizarea metodelor inovative de predare sau atmosfera generală din cadrul orelor de curs.  

Consiliul a propus Ministerului Educaţiei elaborarea unei proceduri de acordare a feedbackului semestrial, menită să sporească şi să eficientizeze comunicarea dintre elevi şi cadrele didactice.

”Această metodologie nu are drept scop aplicarea de măsuri coercitive pentru cadrele didactice, ci sprijinirea acestora în conturarea unui act educaţional de calitate, centrat pe elev. Salutăm deschiderea Ministerului Educaţiei cu privire la această iniţiativă, ce va avea drept efect pe termen lung îmbunătăţirea actului de predare-învăţare”, au mai transmis elevii.

CNE menționează în cadrul unui comunicat că dreptul de acordare a feedback-ului este în vigoare din 2016, dar nu se aplică.

„După aproape 5 ani de când elevii au dobândit dreptul de a acorda feedback semestrial cadrelor didactice, Consiliul Naţional al Elevilor a propus crearea unui instrument de feedback reglementat, care să asigure acordarea corectă a acestuia. Ce ne dorim noi este ca în sălile de clasă din întreaga ţară să pornească dialoguri cu privire la calitatea actului de predare şi învăţare, aşa cum este el perceput de către elevi. Doar în acest fel vom putea vorbi despre o educaţie de calitate, centrată cu adevărat pe nevoile elevilor. Menirea acestui instrument este, aşadar, să creeze un canal de comunicare, pentru a construi relaţii de colaborare între elevi şi profesori, nu de a căuta vinovaţi sau de a arăta cu degetul", a declarat preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareş Voicu.

Comunicatul vine în contextul în care secretarul de stat în Ministerul Educației, Radu Szekely, a declarat, sâmbătă, că Ministerul Educației este în proces de elaborare a unei metodologii de consultare a elevilor la finalul fiecărui semestru.

×