x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Dacian Cioloș cere menținerea unui ministru al educației pentru minimum cinci ani

Dacian Cioloș cere menținerea unui ministru al educației pentru minimum cinci ani

05 Dec 2019   •   16:12
Dacian Cioloș cere menținerea unui ministru al educației pentru minimum cinci ani

Preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să iniţieze un nou pact naţional pentru Educaţie, care să prevadă, pe lângă procentul din PIB alocat obligatoriu, şi un acord între toate partidele politice pentru păstrarea aceluiaşi ministru minimum cinci ani, a declarat preşedintele PLUS, Dacian Cioloş.

"Preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să iniţieze un nou pact naţional pentru Educaţie, unul care să prevadă, pe lângă procentul din PIB alocat obligatoriu de Guverne, şi un acord între toate partidele politice pentru păstrarea aceluiaşi ministru la Ministerul Educaţiei minimum cinci ani, indiferent cât de des se succed Guvernele şi indiferent de culoarea politică a acestora. Cu tot respectul pentru doamna Anisie, cred că un astfel de ministru ar trebui să fie din afara sistemului actual, dar să îl cunoască bine, de preferat o personalitate publică recunoscută tocmai pentru performanţă în economia reală", a scris Cioloş, pe Facebook.

Potrivit acestuia, preşedintele Iohannis a strâns suficiente astfel de personalităţi în grupurile de lucru pentru proiectul "România Educată".
"Avem nevoie de obiective concrete legate de performanţa copiilor, nu numai de sumele alocate sistemului de Educaţie, dar, cel mai important, avem nevoie de coerenţă şi stabilitate, dincolo de interesele electorale ale candidaţilor şi partidelor. Ministerul Educaţiei trebuie scos în afara jocurilor politice", a argumentat fostul premier.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: educatie