x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Plan de susținere a tinerilor să meargă la facultate și să nu renunțe

Plan de susținere a tinerilor să meargă la facultate și să nu renunțe

de Redacția Jurnalul    |    04 Oct 2024   •   22:45
Plan de susținere a tinerilor să meargă la facultate și să nu renunțe
Sursa foto: Hepta

Ministrul Educației, Ligia Deca, anunță organizarea și finanțarea Programului Național de Reducere a Abandonului Universitar (PNRAU), prevăzut în noua Lege a învățământului superior.

„Este un plan de susținere a tinerilor să meargă la facultate. Și nu doar să meargă la facultate, ci și să fie absolvenți - să nu renunțe și să finalizeze studiile superioare”, spune Deca, vineri, pe Facebook.

În acest sens, Ministerul Educației a lansat în consultare publică proiectul de hotărâre pentru organizarea și finanțarea PNRAU. Acest

program se va concretiza în activități ce sprijină trecerea de la liceu la facultate, inclusiv în cadrul învățământului superior dual, susținerea și finanțarea Centrelor de consiliere și orientare în carieră, promovarea schimbului de experiență între universități, dezvoltarea unor politici și practici de reînscriere pentru studenții care au abandonat studiile, de tip „A doua șansă”, la nivelul fiecărei instituții de învățământ superior și dezvoltarea unui sistem de monitorizare a trecerii de la liceu la facultate, care să identifice din timp riscul de abandon.

Instituțiile de învățământ superior vor elabora un plan de acțiuni privind reducerea abandonului universitar, adaptat la categoriile de studenți în risc de abandon și la particularitățile de risc identificate la nivelul instituției și al programelor de studii.

Ligia Deca le cere celor interesați să consulte proiectul și să își spună părerea.

„Împreună, putem crea un sistem educațional mai incluziv, în care fiecare student să se simtă susținut și motivat să meargă mai departe”, mai spune ministrul Educației.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: deca facultate tineri