x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Dintr-o clasă cu 28 de elevi finanţată de Automobile Dacia, doar patru absolvenţi s-au angajat

Dintr-o clasă cu 28 de elevi finanţată de Automobile Dacia, doar patru absolvenţi s-au angajat

17 Sep 2021   •   12:00
Dintr-o clasă cu 28 de elevi finanţată de Automobile Dacia, doar patru absolvenţi s-au angajat

Prima promoţie de învăţământ dual din cadrul Liceului Tehnologic de Construcţii Maşini Mioveni a absolvit în acest an, dar dintre cei 28 de elevi doar 4 au ales să lucreze pentru compania care a sponsorizat clasa, Automobile Dacia, a spus Zorina Tudor, directoarea instituţiei.

„Anul acesta a absolvit prima promoţie de învăţământ dual. Din păcate, absorbţia pe piaţa de muncă a fost mică, cu toate că oferta din partea agentului economic a fost destul de generoasă. Clasa a fost în colaborare cu Automobile Dacia. Clasa a avut 28 de elevi, iar dintre aceştia s-au angajat 4 la Dacia“, a explicat Zorina Tudor în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Unul dintre motivele pentru care atât de puţini absolvenţi au ales să lucreze pentru companie ar putea fi salariile pe care le primesc când încep lucrul.

„Nu ştiu sigur ce salariu au, dar am înţeles că au salariul minim pe economie. Într-adevăr, ei lucrează şi în trei schimburi şi nu ştiu dacă se poate mai poate trăi în România cu 1.500 de lei. Pe lângă acest salariu, ei au nişte bonusuri de masă, au reducere la transport.“

„Numai că au o perioadă de probă, iar după aceea ei pot avansa atât financiar, cât şi ca funcţie în societatea respectivă, numai că tinerii noştri nu mai au răbdare şi vor dintr-o dată bani mai mulţi“, adaugă directoarea liceului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: clasă dacia