x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Educația a rămas din nou fără bani. Sub 10% din PNRR

Educația a rămas din nou fără bani. Sub 10% din PNRR

17 Mai 2021   •   12:24
Educația a rămas din nou fără bani. Sub 10% din PNRR
Sursa foto: Lucian Alecu

Banii alocați Educației prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) au scăzut la sub 10%, după cum a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

"În momentul de faţă a scăzut sub 10 procente. Sperăm să revenim la 10 procente, iniţial vorbeam de 3%, apoi s-a crescut la peste 10%, acum s-a scăzut la sub 10%. Urmează să fie mai multe discuţii, săptămâna aceasta la nivel politic împreună cu partenerii sociali. Sper să existe un consens mai larg pentru a aloca mai mulţi bani pentru sectoarele care au nevoie şi în special către sectorul digital, către zona de inovare, către educaţie. Sunt lucruri de făcut. La începutul lunii iunie se lansează noul program "Digital Europe" care pune accent pe zona de finanţare pentru transformarea digitală şi ar trebui să ne uităm şi pe aceste finanţări. Lucrurile se mişcă şi ţine de noi să păstrăm ritmul să să dezvoltăm capacitatea să gândim aceste proiecte, nu doar să importăm tehnologie, ceea ce e foarte bine uneori, când nu o avem, dar să şi dezvoltăm împreună cu partenerii internaţionali la noi în ţară", a spus Negrescu.

Sumele acordate Educației prin PNRR se ridică la 3,7 miliarde de euro pentru investiții, respectiv: 10.000 de laboratoare, 2.000 de microbuze verzi, 80.000 de săli de clasă dotate cu mobilier şi 50 de unităţi de învăţământ nou construite.

 

×
Subiecte în articol: educatie