x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevi din Galați, la una dintre cele mai importante competiții de robotică din lume

Elevi din Galați, la una dintre cele mai importante competiții de robotică din lume

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2024   •   21:19
Elevi din Galați, la una dintre cele mai importante competiții de robotică din lume

O echipă de elevi din cadrul Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Galați participă la una dintre cele mai importante competiții de robotică din lume, „Maryland Tech Invitational”. Consiliul Județean va asigura costurile pentru biletele de avion și cazarea echipei.

Consiliul Județean Galați a alocat, miercuri, banii necesari pentru ca Galațiul să fie din nou reprezentat la una dintre cele mai prestigioase competiții de robotică din lume, „Maryland Tech Invitational”.

Astfel, după ce a sprijinit financiar echipa RoSophia la Mondialele de Robotică din SUA, acum CJ Galați sprijină o altă echipă de tineri talentați și apreciați în domeniul roboticii.

Ehipa ByteForce a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” va reprezenta Galațiul în SUA la „Maryland Tech Invitational”, unde sunt invitate să participe echipe care au demonstrat excelenţă în ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică.

Pentru acești elevi, CJ Galați va asigura costurile pentru biletele de avion și cazarea echipei, evenimentul desfășurându-se la Johns Hopkins Applied Physics Laboratory, din Laurel, Maryland, la finalul lunii iunie.

„Am acceptat fără ezitare și cu mare bucurie să fim alături de acești copii minunați, extrem de inteligenți și talentați, care reprezintă peste tot Galațiul. ByteForce, o echipă extraordinară de tineri pasionați de robotică, va reprezenta Galațiul în Statele Unite ale Americii, la una dintre cele mai mari competiții de robotică din lume. Practic, tinerii gălățeni au fost aleși din peste 200 de echipe din întreaga lume, rezultatul obținut de robotul lor fiind unul din categoria recordului mondial. Au fost aleși pentru că sunt foarte buni, iar noi ne mândrim cu ei, le ținem pumnii și suntem mereu alături de ei”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Echipa ByteForce a înființat primul club de robotică în Galați, în 2016, iar de-a lungul anilor a obținut nenumărate premii, fiind implicată în zeci de activităţi şi proiecte.

În cadrul ședinței CJ Galați de miercuri, a fost prezentă echipa de robotică RoSophia, care a reprezentat Galațiul la Mondialele din SUA de anul acesta, de asemenea, cu sprijinul financiar al județului, pentru deplasare și cazarea echipei.

„A fost o surpriză extrem de frumoasă să-i avem în mijlocul nostru pe talentații copii de la RoSophia, care s-au întors din Statele Unite ale Americii cu cel mai mare premiu obținut de o echipă românească. Astfel, după 4 zile de competiție acerbă, 10 meciuri de calificare și 3 meciuri de semifinală, RoSophia a obținut premiul pentru echipa care a utilizat cel mai bine conceptele tehnice, principiile fizice, mecanice și cunoștințele matematice pentru a realiza un robot competitiv. Iar asta arată cât sunt de buni și de pregătiți. Ne-au făcut marea bucurie și onoare să vină la ședința de consiliu cu premiul obținut. Bravo lor, bravo profesorilor și celor care le sunt alături. Noi suntem tare mândri de ei!”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: elev robotică competiţie